Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Aktuális határidők, NEA kiírásának várható időpontja

Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!

Tájékoztatásul felhívjuk a szíves figyelmét a civil szervezeteket érintő közeljövőben aktuális határidőkre, illetve a Nemzeti Együttműködési

Alap (NEA) pályázati kiírásainak várható megjelenésére:

• Az adófizetők számára az SZJA 1+1%-ról való rendelkezés határideje: 2023. május 22.

• A civil szervezetek 2023. május 31-ig kötelesek elfogadni és megküldeni az Országos Bírósági Hivatal részére a 2022. évről szóló jogszabály szerinti beszámolójukat és a közhasznúsági mellékletet. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy csak olyan civil szervezet kaphat költségvetési támogatást, amely eleget tett a jogszabályi beszámolási és letétbe helyezési kötelezettségének.

• Minden civil szervezetnek kötelező társasági adóbevallást vagy az azt helyettesítő egyszerűsített adónyilatkozatot (TAONY) benyújtani 2023. május 31-ig.

• A civil szervezetek a magánszemélyek által felajánlott adó 1% felhasználásáról és/vagy az esetleges tartalékolásáról el kell számolni a NAV felé. Ez azt jelenti, hogy 2023. május 31-ig kell elszámolni a 2021-ben átutalt összegről.

• 2023. június 12-i határidővel kell teljesítenie a civil és egyéb nonprofit szervezeteknek a KSH irányában a kötelező adatszolgáltatási kötelezettségüket.

• A NEA 2023. évi normatív pályázati kiírásának megjelenése várhatóan: 2023. június 26.

• A NEA 2024. évi összevont és egyszerűsített pályázati kiírásai várhatóan 2023. október 2-án jelennek meg.

A pályázatok benyújtásával és a civil szervezetek kötelezettségeinek teljesítésével kapcsolatos kérdésekkel kérjük, forduljanak a Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központhoz (iroda címe: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth út 47-51.; telefonszáma: 0620/474-3300; e-mail címe: info@zalacivil.hu).

A civil szervezeteket érintő további információk megtalálhatóak a Civil Információs Portálon: https://civil.info.hu/

Üdvözlettel:

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Tartalom megosztása: