Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

„Az év Zala megyei Önkéntese”-2017

Az Önkéntesség világnapján 2017. december 5-én a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház két díjat adott át több kategóriában a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában megrendezett ünnepélyes díjátadón.

Az Év Zala Megyei Önkéntese 2017 Közösségért végzett önkéntes tevékenységért járó címet a Szent Mihály-hegy Védő és Vendégváró Egyesület önkéntesei nyerték el, akik több mint 20 éve foglalkoznak Vonyarcvashegy természeti és épített környezetének védelmével, a Szent Mihály kápolna múltjához kötődő legendák, hagyományok ápolásával és megismertetésével.
Kiemelten kezelik a domb növény és állatvilágának védelmét. Az egyesület tagjai a önkéntesen módon díjazás nélkül végzik tevékenységüket szabadidejükben.

Esélyegyenlőség területén végzett önkéntes tevékenységért járó díjat Szemző Gábornényerte el, aki 2012 óta lát el önkéntes tevékenységet a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületénél. Adminisztrációs munkájval, pályázatok gondozásával, rendezvények előkészítésével valamint egyéni segítségnyújtással segíti az Egyesületet önkéntesként. Jelölését a hosszú évek óta folytatott sokrétű és áldozatos munkájával érdemelte ki.

Szeretnénk megköszönni Tolvaj Márta alpolgármester Asszonynak, minden közérdekű önkéntességet végzőnek, a fogadó szervezeteknek, az iskoláknak, a koordinátoroknak a diákoknak, hogy jelenlétükkel emelték az ünnepélyes díjátadó fényét. Kívánjuk, hogy a jövőben is töretlen lelkesedéssel végezzék munkájukat, hiszen, ahogy Teréz anya mondta: „Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretettel adjuk.

Az eseményről bővebben a Zaol.hu-n és a ZegTV Híradójában.

 

 

—————————————————————————————————————————————–

JELÖLÉSEKET VÁRUNK!

Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház

pályázatot hirdet

AZ ÉV ZALA MEGYEI ÖNKÉNTESE” 

címmel a Zala megyében önkéntes tevékenységet végzők elismerésére.

2017-ben először az Önkéntesség Világnapja alkalmából a Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház hagyományteremtő szándékkal két elismerő díjat kíván átadni a

Közösségért végzett önkéntes tevékenységért és az

Esélyteremtés területén végzett önkéntes tevékenységért.

A díjak átadásával célunk elismerni az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedését és fáradozásait. Ünnepélyes keretek között szeretnénk megköszönni a díjazottak, a jelölők, és az önkénteseket fogadók munkáját, azzal a céllal, hogy a közérdekű önkéntesség pozitív társadalmi megítélését tovább erősítsük.

Várjuk a civil, non- és forprofit szervezetek, intézmények, önkormányzatok jelölését az „(ADATLAP 2017. ÖNKÉNTES DÍJ JELÖLÉSHEZ)” című jelölőlapon.

A jelölésről:

– a jelölt rövid bemutatása

– a jelölés indoklása

– a jelölt által végzett önkéntes tevékenység fontosságának bemutatása.

A jelölések beküldésének határideje: 2017. november 10. péntek 14:00

A jelöléseket az alábbi címekre várjuk:

                                    Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 47-51.

 ehzala@zalacivil.hu vagy online.

A borítékra vagy a tárgy mezőbe kérjük, írják be: „Az év Zala megyei Önkéntese”

 Érdeklődni lehet a +36 (20) 213-1504-es telefonszámon vagy e-mailben ehzala@zalacivil.hu

 Zalaegerszeg, 2017. október 09.

Bognárné Bengő Hajnalka

Zala Megyei CSEÖH, irodavezető