Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

EsélyNap és IV. Amatőr Csörgőlabda Bajnokság

esélynap-plakát-végső04.11-page-02018. május 11-12-én került sor Esély Nap megyei rendezvényünkre. A program célja, hogy az esélyteremtéssel kapcsolatos üzeneteket, információkat megismertesse az érdeklődőkkel, ezen kívül hogy elősegítse a helyi lakosság előítéleteinek csökkentését, a résztvevők toleranciájának erősödését a hátrányos helyzetű csoportok problémáival szemben.

A programra az elmúlt évekhez képest rekordszámú látogató érkezett, az előregisztrációval meghirdetett programelemekre már a rendezvény előtti napokban beteltek a szabad férőhelyek.

Nagy öröm volt látni, hogy a látogatók ismerik és keresik programjainkat, az interaktív játékteret, a szimulációs termet, az érzékszervi szabaduló szobát és az állatasszisztált foglalkozásokat.

A program megvalósításában együttműködtünk helyi egyesületekkel, szervezetekkel: a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületével, az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, a Zalai Kutyabarátok Egyesülete valamint a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. helyi kirendeltsége.

Az Esély Nap fővédnöke Balaicz Zoltán Zalaegerszeg MJV polgármestere az alábbi gondolatokkal köszöntötte a rendezvényt:

„Kedves Hölgyeim és Uraim!
Az Esélyegyenlőségi nap fővédnökeként és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestereként nagy öröm számomra, hogy a zalai megyeszékhely polgárai, településünk civil szervezetei és intézményei idén is összefogtak az esélyteremtés érdekében.
Az immár több éve zajló eseménysorozat célja, hogy közelebb hozza az egészséges és fogyatékkal élő embereket, segít felismerni a sztereotípiákat, elfogadóbbá, befogadóbbá tesz mindannyiunkat. Különféle programokkal, játékos eszközökkel bepillantást nyerhetünk fogyatékkal élő embertársaink mindennapjaiba, megtapasztalhatjuk, milyen kihívásokkal kell szembenézniük nap mint nap.
Az Esélyegyenlőségi nap igazi közösséget teremt, melynek tagjai társadalmunk nyitottabbá válására és a fogyatékosokról alkotott szemléletmód tudatos átalakítására törekednek. Bízom benne, hogy a mai rendezvény után egyre többen csatlakoznak majd ehhez az érzékeny, tenni akaró közösséghez, egyre többen értik meg, milyen fontos a befogadás és az elfogadás.
Szép napot kívánva, üdvözlettel:
Balaicz Zoltán, polgármester”

Polgármester Úrnak, minden résztvevőnek, segítőnek, együttműködő partnerünknek, közérdekű- és iskolai közösségi szolgálatot a helyszínen teljesítő önkéntesnek köszönjük szépen, hogy hozzájárultak a program gördülékeny és magas színvonalú megvalósításához.

A rendezvényről bővebben olvashat a Zaol.hu-n, tájékozódhat a ZegTV Híradójában vagy megtekintheti a képeket: itt.

Találkozzunk jövőre is!

csörgőlabda emberke logó2018. május 12-én 4. alkalommal – immár hagyományt teremtve – került megrendezésre az egész napos Amatőr Csörgőlabda Bajnokság Esély Sportnak keretén belül. A program nagy sikert hozott, idén rekord számú, 17 csapat vett részt.

A versenykiírással egyre nagyobb arányban tudtuk megszólítani az önkormányzati-, közigazgatási-, közoktatási intézményeket, a for-profit és a civil szféra tagjait, illetve a lakosságot.

A versenyre 4-6 fős ép és/vagy fogyatékossággal élő játékosokból álló csapatok jelentkezését vártuk. A sportrendezvény megszervezését és lebonyolítását e téren szakmailag tapasztalt sportszervezettel valósítottuk meg.

Az első három helyezetten kívül, átadásra került az Esély díj is – idén a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének integrált csapata nyerte el ezt az elismerést. Ezen kívül minden résztvevő elismerésben részesült (egyedi érmet kaptak).

A Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete a program „fővédnöke”, akik korábban egy vándorserleget ajánlottak fel és indítottak el, egy évig birtokolhatja a győztes csapat a kupát. Az előző években győztes Zala Megyei CSEÖH és a Látássérültek Zala Megyei Kistérségi Egyesületének közös csapata a Szemtelenül, idén második helyen végzett, így a vándorserleget tovább kellett adnia a győztes Zalaegerszegi Női Szalon Pörcök csapatának.

A rendezvényt a fővédnök, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere nevében Balaicz Zoltánné, valamint szakmai védnöke Györe Edina a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója nyitotta meg.

A rendezvényről bővebben olvashat a Zaol.hu-n, tájékozódhat a ZegTV Híradójában vagy megtekintheti a képeket: itt, az Esély Sportnapról készített videó megtekinthető itt.

Találkozzunk jövőre is!