Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Partnerek

Szerkesztés alatt…

logo1Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete

Székhely: 8913 Egervár, József A. utca 40.
Adószám: 18846261-1-20
Elnök(ség)/vezető: Tóth Ágnes
Telefonszám: 06 30 3194918
E-mail cím: mofezala@gmail.com

 

Kapcsolatfelvétel, információ: Tóth Ágnes
Telefonszám: 06 30 3194918
E-mail cím: mofezala@gmail.com
Weboldal:
Bemutatkozás:

 

A Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete 2016-ban alakult.

Az új, többféle fogyatékosságot felkaroló egyesület alapítását azért éreztük fontosnak, hogy nagyobb lehetőséget kapjunk az önálló, modern kezdeményezések, programok megvalósítására.

Célcsoportjaink a tartós betegséggel és fogyatékossággal élő emberek:

– Hallásfogyatékossággal élők

– Látásfogyatékossággal élők

– Beszédfogyatékossággal élők

– Mozgásfogyatékossággal élők

– Értelmi fogyatékossággal élők

– Autizmussal élők

– Kromoszóma rendellenességgel élők

– Tartós vagy súlyos belsőszervi megbetegedéssel élők

Rendszeres támogatónk: MJV Zalaegerszeg Önkormányzata, Zala Megyei CSEÖH

Amit fontos rólunk tudni

 

 Együttműködő partnereink:

– Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház

– Autista Sérültekért Zalában Alapítvány

– Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete

– Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége-Zala Megyei Szervezet

– Zala Megyei Szociális és gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményei

– Nyitott Ház Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet

– Szervátültetettek Ny.Mo.-i SportRehabilitációs Kulturális Érdekvédelmi Egyesülete

– Lisztérzékeny, krómbeteg, down kóros fogyatékkal élő személyek

 Egyesületünkhöz fűződik az ÉN IS sz’ÉP VAGYOK! élményfotózás.

Szeretnénk hagyományt teremteni az Esélyegyenlőségi nap zárásaként –Esélyparti-programunkkal.

Hagyományőrző programunk a – Majdnem elfelejtett értékeink – káposztasavanyítás-ősszel kerül újra megrendezésre újabb elemekkel tarkítva

 


 

 

DSCN2632NévtelenLátásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete

Székhely: 8900. Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4/6.
Adószám: 18969238-1-20
Elnök(ség)/vezető: Jelenics Ferenc elnök
Telefonszám: 30/922 50 59
E-mail cím: lzke8900@gmail.com
Kapcsolatfelvétel, információ: Choma Balázs alelnök
Telefonszám: 30 482 08 48
E-mail cím: ganzchoma@freemail.hu
Weboldal: lzke.hu
Bemutatkozás:

 

Az Egyesület 2005. évben alakult, jelenleg 85 tagja van. Az Egyesület tagjai jogi és természetes személyek, valamint pártoló tagok. Az Egyesület legfontosabb feladata  a területen élő látásfogyatékos személyek érdekvédelme, érdekképviselete. Ezért  együttműködik az állami és társadalmi szervezetekkel, más fogyatékos szervezetekkel, civilekkel, munkáltatókkal,. Keresi tagjai számára az új munka lehetőségeket. Támogatja az életminőséget javító segédeszközök vásárlását. Figyelemmel kíséri a látássérülteket érintő jogszabályi környezet alakulását és kezdeményezi intézkedések megtételét. A kulturális és a sport iránti   igények kielégítése céljából ismeretterjesztő előadásokat, kulturális rendezvényeket és  sportrendezvényeket szervez. A biztonságos közlekedés és az info-kommunikációs akadálymentesség megvalósítása érdekében együttműködik az érintett szervezetekkel, szolgáltatókkal, hogy minél szélesebb körben megvalósuljon az egyenlő esélyű hozzáférés.

Amit fontos rólunk tudni

 

Évente 30-40 rendezvényt  szervezünk, amelyekre általában  a megye területén élő látásfogyatékosok is meghívást kapnak. Kiemelt rendezvényünk minden évben  a „Fehér Bot Világnapi”   ünnepség, az Egészségnap és az Azaleás völgyi túra és kirándulás, a Fekete István versenyen is sikeresen veszünk részt. Betegségmegelőző célból szervezzük meg a Zalaegerszegi AQUAPARK-ban és a Lenti Gyógyfürdőben tett egész napos programokat is.  Pályázati pénz segítségével 2 évben szerveztünk csuhé és gyékényfonó tanfolyamot. Kialakítottuk önkéntes aktíva hálózatunkat, melynek során 10-15 fő önkéntes  segíti egyesületünk feladatait. 2017.évben először szerveztük meg a „Láthatalan Kiállítást” Zalaegerszegen. Évek óta érzékenyítő programokat tartunk óvodás és iskolás gyermekeknek.

2015. évben Egyesület „Zalaegerszegért” díjban részesült.

143 144 170

 


 

 

Autista logó Autista Sérültekért Zalában Alapítvány

Alapítvány neve: Autista Sérültekért Zalában Alapítvány
Székhely: 8900 Zalaegerszeg, Apáczai Cs. J. tér 5/a.
Adószám: 18951987-1-20
Elnök(ség)/vezető: Jakab Károlyné
Telefonszám: 0630/7683230
E-mail cím: info@autistaserultekert.hu   autistavedootthon@gmail.com
Kapcsolatfelvétel, információ: Jakab Károlyné
Telefonszám: 0630/7683230
E-mail cím: jamkabm68@gmail.com
Weboldal: www.autistaserultekert.hu
Bemutatkozás:

 

 

AUTISTA SÉRÜLTEKÉRT ZALÁBAN ALAPÍTVÁNY, AUTISTÁK VÉDŐOTTHONA BONCODFÖLD

Az Alapítvány története

A kezdetektől (1994.) – napjainkigAz Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, aggódó szülők és gyógypedagógiai szakemberek összefogása eredményeként alakult meg 1994 februárjában. Céljaként tűzte ki, hogy segítséget nyújt az autizmussal sújtott fiatalok és családjaik számára. Kevés még az olyan szolgáltatás, amely felkészülten és célzottan támogatja e családokat a speciális gondjaik kezelésében. Alapítványunk a védőotthon létrehozásával és működtetésével ebben a hiányban próbál megoldást keresni és ajánlani.

1999. év nyarán a „Kézenfogva” Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány segítségével pályázat útján bentlakásos otthont létesítettünk, ahová az ország legkülönbözőbb részéről fogadunk autista és értelmi fogyatékos gyermekeket és fiatalokat. A boncodföldei otthonunk 14 gyermek és fiatal számára nyújt biztonságot nyújtó Otthont. Családias, szeretetteljes légkörben gondozzuk, neveljük, oktatjuk védenceinket, és életkoruk előrehaladtával hasznos, értelmes munkatevékenységre – pl. házimunka, ajándéktárgy készítés, kerti munka – tanítjuk őket. A Védőotthonban élő autista emberek napi 24 órás fokozott felügyeletet igényelnek.

Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2009-ben miniszteri elismerő oklevélben részesítette alapítványunkat. Ugyanebben az évben a Zala Megyei Közgyűlés a Zala Megyei Szociális Gondoskodásért díjat adományozta az önzetlen és emberséggel végzett munkáért és az autista védőotthon kialakításáért.

Mi az autizmus?

Fejlődési zavar, melynek tünetei az első három életévben jelentkeznek. Jellegzetes nehézségek figyelhetők meg a szociális viselkedésben, a társas kapcsolatok kialakításában, fenntartásában, a rugalmas gondolkodásban, illetve a kommunikációban.

Az autizmussal élő személyek tünetei, és állapotuk súlyossága nagyon különböző lehet. Az autizmus az egész életet befolyásolja.

Mi okozza?

Ma nincs e kérdésre megnyugtató tudományos válasz. Eddig a legvalószínűbb, hogy egy genetikai sérülékenységen alapuló agyi fejlődési zavar.

Hogyan befolyásolható?

A legeredményesebb beavatkozás az egyénre szabott fejlesztés. Ezt speciálisan képzett szakemberek végzik.

Tanítani, fejleszteni kell az alternatív kommunikációt, az önkiszolgálást, az általános értelmi képességeket, és a szabadidő tartalmas eltöltését segítő készségeket.

Amit fontos rólunk tudni

 

Céljaink:

* Autizmussal sújtott gyermekek és fiatalok életminőségének javítása különleges és szakszerű fejlesztő terápiák alkalmazásával.

* A családok lelki és anyagi megterhelésének mérséklése, mivel az autizmussal élő emberek által igényelt 24 órás fokozott felügyelet rendkívül igénybe veszi a családtagok fizikai és pszichés állapotát.

* A hozzátartozók tehermentesítése azért, hogy képesek legyenek aktív közreműködővé válni sérült családtagjaink érdekérvényesítésében.

 

Terveink:

* Jelenlegi védőotthon bővítése terápiás helyiségekkel

* Nappali ellátás megvalósítása

* Foglalkoztatás bevezetése

Fejlesztési módszereink: Kézműves terápia, Zene- és táncterápia, Kutya terápia, Hydroterápia (terápiás úszás)  BEMER terápia (Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció), Ayres terápia, Játékterápia, Babzsákos terápia.

Fejlesztő foglalkozások

* A tanköteles gyerekek Zalaegerszegen a Nyitott ház Módszertani Intézetben részesülnek a képességeiknek megfelelő fejlesztésben.

* A Védőotthon gyógypedagógusa és gyógypedagógiai asszisztense a közoktatásból kikerültek gyógypedagógiai fejlesztését látja el. Ezen fejlesztések történek egyénileg és csoportosan, a gyermekek képességeit figyelembe véve.

3488743_orig 6718022_orig

 


 

sinosz_logo_zala Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

Szerkesztés alatt…


 

új nemzedék Új Nemzedék Központ – Új Nemzedék Közösségi Tér Zalaegerszeg

Székhely: 8900 Zalaegerszeg Ady u. 25.
Adószám: 18922060-2-19
Elnök(ség)/vezető: Szilasi Gábor – Ifjúságszakmai koordinátor, Bognár Ákos – Közösségi Tér vezető
Telefonszám: +36305976109
E-mail cím: zalaegerszeg@unp.hu
Kapcsolatfelvétel, információ: Szilasi Gábor
Telefonszám: +36305976109
E-mail cím: szilasi.gabor@unp.hu
Weboldal: www.ujnemzedek.hu
Bemutatkozás:

 

Egyes kutatások bebizonyították, hogy, a magyar fiatalok bizonytalanok jövőjükkel kapcsolatban, így ebből az eredményből lett létrehozva az, Új Nemzedék, mint országos szervezet, minden megyében meg található főközpontjukkal. A fiatal generáció segítésének sikere abban rejlik, hogy a szervezet szakemberei egy 2020-ig szóló program tervezetet dolgoztak ki, mely az „Új Nemzedék újratöltve” címet kapta. Ennek a programnak a célja, az hogy országosan növelje a fiatalok aktivitását így tanítva és előre segítve őket abban, hogy jövőjükkel kapcsolatban egy átfogó képet kapjanak, és így ez által könnyebben tudjanak elhelyezkedni a nagy betűs életben. Helyi Zalaegerszeg közösségi téri szervezetünk az Ady utca 25. szám alatt található, a belváros szívében. Elhelyezkedése könnyen megközelíthető az épület előtt közvetlen parkolási lehetősséggel várja a kedves érdeklődő fiatal új nemzedéket. Elsődleges célcsoportunk a 13-25 év közötti fiatalok, akiknek teret ad közösségi terünk, de természetesen az idősebb korosztálynak is szívesen nyújtunk segítséget programok kivitelezésében. Elsődleges prioritásunk közé tartozik az, hogy fiatalok problémáira megoldást találjunk. Közösségi terünkbe otthont adunk, hogy a fiatalok, megvalósíthatják terveiket, és érdeklődési köreikhez kapcsolódó programjaikat. Ezekhez a megvalósításokhoz tudunk biztosítani segítő, útmutató infrastruktúrát.

Amit fontos rólunk tudni

 

Szervezünk különböző közéleti fórumokat, sportvetélkedőket, társas esteket, és diákmunka börzét melyek a fiataloknak szólnak. Ifjúsággal foglalkozó szakembereknek, civil szervezeteknek szóló work shopokat és szakmai fórumokat. Szervezünk, látó utat a szakembereknek mely arra szolgál, hogy különböző jó példákat, ifjúsági szakmai információkat cserélhessenek egymással. Infrastruktúránkkal segítjük a megyében található civil munkáját. Illetve pályázatokat mentorálunk. A diákoknak szervezünk job shadowingot (gyár és céglátogatásokat).

A helyi diákönkormányzat mentorálásában is részt veszünk.

Rendezvényeinkről bővebb információ megtalálható a Facebookon.

17098226_405792729771271_7230144445263438125_n IMG_20170413_115325_resized_20170413_120055473


 

 

 

uj_logo_2_kicsi Zalai Kutyabarátok Egyesülete – Zalai Kutyasuli

Székhely: 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 22/A
Adószám: 18279520-1-20
Elnök(ség)/vezető: Gróf Krisztián
Telefonszám: +36 30 380 5008
E-mail cím: krisz@kutyaneveles.hu
Kapcsolatfelvétel, információ: Dr. Nagy Erzsébet
Telefonszám: +36 30 820 6133
E-mail cím: erzsi@kutyaneveles.hu
Weboldal: http://kutyaneveles.hu http://zalaikutyasuli.hu
Bemutatkozás:

 

Egyesületünk célja a felelős állattartás elősegítése, illetve a kutya helyének megtalálása a 21. századi ember életében és a társadalomban. Ennek érdekében széles spektrumú oktatást, tanfolyamokat szervezünk a családi kutyatartók számára, kezdve a kutyaválasztási tanácsadástól, a kutyaovin, kölyökkutya-tanfolyamon keresztül a haladó foglalkozásokig. Továbbá terápiás kutyás tevékenységünkkel segítjük több intézmény munkáját.

Amit fontos rólunk tudni

 

Szemléletünk alapja, hogy felelősséggel tartozunk kutyánkért és a környezetünkért egyaránt. Ennek első lépcsője, hogy kutyatartásunk minél kevesebb kárral és problémával járjon magunk, kutyánk és a környezetünk számára. A megoldás a kutya-gazda viszony megfelelő alapokra helyezése. Ezután lehetőségünk nyílik kiaknázni a kutyánkban és a kettőnk által alkotott csapatban lévő lehetőségeket, aminek talán egyik legszebb része a kutyás terápiás munka. Ennek során a kutyák aktívan segítik egészséges vagy sérült gyermekek és felnőttek fejlesztését.

IMG_3606 IMG_9467 IMG_9478

 


 

logo Göcsej Kutya Klub

 

Szerkesztés alatt…