Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

HÍRLEVÉL 2021/11/1

Kedves Olvasó!

CKSZK Zala logó

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

.

.

Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu illetve a https://www.facebook.com/ZalaiCivilInformaciosCentrum oldalakon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.

„Értékteremtő közösségekért” díj 2022.

értékteremtő2022. februárban átadásra kerül az Értékteremtő Közösségekért díj. A miniszteri elismerés egy természetes személy és egy civil szervezet részére adományozható, melyek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége kiemelkedő, a civil közösség érdekében kifejtett munkássága példaértékű. A díj odaítélésére bárki tehet javaslatot a hirdetményben részletezett szempontok szerint, a mellékelt dokumentumok elektronikus megküldésével 2021. december 6-án 23:59-ig.

 

A kiírás és a beküldendő mellékletek megtalálhatók az alábbi linkeken:

https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index?o=329

https://kormany.hu/hirek/a-2022-evi-ertekteremto-kozossegekert-dij-hirdetmenye

 

„Együtt. Újra” vándorkiállítás

fotos-1-dekor2021. november 10-én Zalaegerszegre érkezik az „Együtt. Újra” vándorkiállítás.

A Zala Megyei Civil Központ tisztelettel meghív minden érdeklődőt a Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Miniszterelnökség „Együtt. Újra” címmel meghirdetett fotópályázatának húsz legjobb pályamunkájából álló vándorkiállítás zalaegerszegi megnyitójára.

A kiállítás képei a koronavírus-járvány miatti korlátozások után újrainduló közösségi élet legszebb pillanatait mutatják be.

.

.

A rendezvény időpontja: 2021. november 10. 14 óra

Helyszíne: Zalaegerszeg, Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.

A kiállítás megtekinthető 2021.11.16-ig:

hétköznap: 8.00 – 20.00

szombat: 8.00 – 13.00

 

„Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2022″

„Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2022.” című pályázatok beadási határideje 2021. november 17. 14:00 óra.

A  pályázati kiírások és útmutatók az alábbi linkre kattintva érhetők el:

https://bgazrt.hu/uj-felhivasok-a-nemzeti-egyuttmukodesi-alap-kereteben-5/

 

NEA_ME_BGA


„Magyarország zöld úton jár!” – online környezetvédelmi párbeszéd

zöld úton

2021. október 2-án zöld ügyekben indult el az online társadalmi párbeszéd.

https://zold.kormany.hu/ linken elérhető felmérés kitöltésével mindenki elmondhatja véleményét, egyebek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről.

.

.

.


Okos füzetek

A Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózata a civilek figyelmébe ajánlja a szervezetek munkáját segítő Okos füzeteket.

Az anyagok a következő linken érhetők el:

https://civil.info.hu/kezdolap/dokumentumtar/index.html


Vezető tisztségviselők jogállása a vészhelyzet idején

A NEA pályázatok benyújtása esetén különös figyelmet kell fordítani a vezető tisztségviselők képviseleti jogállására.

Az 502/2020. (XI. 16.) Korm. rendelet alapján, mely a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről rendelkezik, az alábbiakra szeretnénk felhívni a figyelmet:
A fent hivatkozott kormányrendelet a jogi személy vezető tisztségviselőjének megbízatása vonatkozásában a veszélyhelyzet alatt az alábbiakról rendelkezik:
6. § (2) Ha a jogi személy vezető tisztségviselőjének, vagy felügyelőbizottsága, auditbizottsága, valamint jogszabály vagy a létesítő okirat rendelkezése alapján létrehozott más testületi szerve tagjának, valamint az állandó könyvvizsgálójának megbízatása a veszélyhelyzet ideje alatt 2021. június 1. napján vagy azt megelőzően szűnt meg – kivéve a Ptk. 3:25. § (1) bekezdés c), e), f) vagy g) pontja szerinti megszűnési okot, és a felügyeleti jogkörében eljáró hatóság vagy bíróság határozatával történő megszűnés esetét -, a megbízatás a jogi személynek a veszélyhelyzetben alkalmazandó jogszabályi rendelkezések alkalmazásával hozott határozata hiányában az 5. § szerinti döntéshozó szervi ülés határozatában foglalt időpontig, de legfeljebb 2021. október 15-ig fennmarad.
Különösen fontos ez a NEA pályázatok vonatkozásában, ahol a pályázatok érvényességi feltétele, hogy a pályázatot benyújtó személy jogosult legyen a pályázó képviseletére, a NIR adatai, a pályázati adatlap és a közhiteles nyilvántartásban a hivatalos képviselő személyére vonatkozó adatai megegyezzenek, vagy a NIR-ben elérhetőek legyenek a képviseleti változásokat, jogosultságot igazoló dokumentumok.
Ezért külön felhívjuk a figyelmet arra, hogy abban az esetben, amikor a közhiteles nyilvántartásban még nem került átvezetésre a változás, úgy a pályázati útmutató 9.2 pontja alapján feltétlenül szükséges felcsatolni a Mellékletek űrlapra az OBH részére megküldött változásbejegyzési kérelmet és a közgyűlés jegyzőkönyvének másolatát, és/vagy a módosított alapító okirat másolatát.

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ 

CKSZK Zala logó

Elérhetőségeink:

Telefon: +36-20/474-3300

E-mail: info@zalacivil.hu

Weboldal: www.zalacivil.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ZalaiCivilInformaciosCentrum

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 47-51.

Személyes ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban:

hétfőtől csütörtökig: 9.00-15.00

pénteken: 9.00-12.00

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

 

Tartalom megosztása: