Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

HÍRLEVÉL 2022./3/3

Kedves Olvasó!

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu illetve a https://www.facebook.com/ZalaiCivilInformaciosCentrum oldalakon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.

EZERARCÚ ÖNKÉNTESSÉG – KONFERENCIA

A Zala Megyei Civil Központ március 24-én tartotta meg az „Ezerarcú önkéntesség” című konferenciát. Köszönjük az előadóknak azt a szellemi és lelki feltöltődést és a sok-sok élményt, amellyel megajándékozták a hallgatóságot. Előadásokat hallottunk az önkéntesség testre és lélekre gyakorolt hatásáról, értékteremtő erejéről, korunk kihívásairól.

Megismertük egy futófesztivál szervezőjének tapasztalatait, aki 250 önkéntessel dolgozott egyidőben, tájékozódtunk a fiatalok külföldi önkéntes programjaival kapcsolatban és vendégeink között megszólalt két, jelenleg itt tevékenykedő külföldi fiatal önkéntes. Végül egy afrikai misszió mindennapjaiba nyertünk betekintést. Délután eszmecserére hívtuk a résztvevőket, aki megosztották velünk gondolataikat az elhangzott témákkal kapcsolatban.

2020. ÉS 2021. ÉVI NEA PÁLYÁZATOK ELSZÁMOLÁSÁVAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

Hatályba lépett a támogatott tevékenység időtartamának meghosszabbításával összefüggő veszélyhelyzeti szabályokról szóló 118/2022. (III. 22.) Korm. rendelet.

A Korm. rendelet a központi költségvetés terhére nyújtott költségvetési támogatásból megvalósuló programok, projektek megvalósítási időszakát – eltérő rendelkezés hiányában – az alábbi időpontig hosszabbítja meg:

a) 2021. január 1-je előtt létrejött és azóta fennálló támogatási jogviszonyokban 2022. június 30. napjáig,

b) 2021. január 1-je és 2021. december 31-e között létrejött támogatási jogviszonyokban 2022. december 31. napjáig.

A jogszabály elérhető az alábbi linken:

https://njt.hu/jogszabaly/2022-118-20-22

KÖSZÖNŐLEVÉL

Az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója, Bayerné Dr. Matusovits Andrea az alábbi levélben köszönte meg a Civil Közösségi Szolgáltató Központok munkáját a VI. Civil Véradás vonatkozásában.

A VI. Civil Véradás volt ezidáig a legsikeresebb kampányunk, amelynek során 1029-en adtak vért, közülük 160-an életükben először.

NEA EREDMÉNYEK 2022.

Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár levele a 2022. évi NEA pályázatokkal kapcsolatban.

Tisztelt Civil Szervezeti Vezetők! Kedves Munkatársak! Kedves Olvasók!

A civil szervezetek állami támogatásának egy sajátos területe a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), amely évről évre pályázatok kiírásával segíti az egyesületek és az alapítványok működését és programjaik megvalósítását. Míg 2021-ben 9,3 milliárd forintból tudott gazdálkodni az alap, addig 2022-ben ez a keret közel 10,9 milliárd forintra emelkedett. (2012-2014-ben még csak 3,38 milliárd forint állt összesen rendelkezésre, így az elmúlt 8 évben a növekedés több mint háromszoros.)

A teljes szöveg az alábbi linken olvasható: Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár levele a 2022. évi NEA pályázatokkal kapcsolatban

DOWN-SZINDRÓMA VILÁGNAPJA

Március 21. a Down-szindróma Világnapja. A down-szindróma egyik jelképe a felemás zokni. A Világnap alkalmából világszerte felemás zoknit húzunk, hogy kifejezzük szimpátiánkat a társadalom sokszínűsége iránt, felhívjuk a figyelmet a fogyatékkal élő emberek elfogadására. Ennek apropójából „Felemás zokni” kihívást hirdetett a DOWN-Mosolyambulancia Egyesület, amelyhez rengetegen csatlakoztak és töltötték fel fényképeiket a közösségi oldalra. A Civil Központ több szervezettel együtt videót is készített, kifejezve támogatását.

DOWN-Mosolyambulancia családi napot is szervezett a DOWN-szindrómás gyermeket nevelő családoknak, amelyen a Zalai Kutyasuli, Németh Krisztián zumba és jóga oktató, valamint a Móka Palota szolgáltatta a programot.

EREDMÉNYEK

2022. március 19-én Algyőn került megrendezésre a Tíztánc Magyar Bajnokság, és a Nyolctánc Magyar Bajnokság, ahol a Gála Társastáncklub Egyesület párosa, Beke Mátyás – Darabos Emma a MB Junior II Tíztánc versenyszámban harmadik helyezést ért el. Gratulálunk!

FELHÍVÁS

Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!

Várjuk a híreket az Ön civil szervezetéről is, az aktuális programokról, elért eredményekről, bármiről, ami érdekes, színes a zalai civil életben. Hírlevelünket közel 2000 címzetthez juttatjuk el.

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

Elérhetőségeink:

Telefon: +36-20/474-3300

E-mail: info@zalacivil.hu

Weboldal: www.zalacivil.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ZalaiCivilInformaciosCentrum

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 47-51.

Személyes ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban:

hétfőtől csütörtökig: 9.00-15.00

pénteken: 9.00-12.00

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

Tartalom megosztása: