Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

HÍRLEVÉL 2022/5/1

Kedves Olvasó!

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu illetve a https://www.facebook.com/ZalaiCivilInformaciosCentrum oldalakon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.

1+1%-OS RENDELKEZÉS 2022-BEN

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1%-áról legkésőbb 2022. május 20-áig, az szja-bevallástól függetlenül is.

Bárki dönthet úgy idén is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 %-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1 %-át pedig egy technikai számos vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ami idén a Nemzeti Tehetség Program.

A felajánlásokra jogosult, kedvezményezett civil szervezetek listája elérhető a NAV honlapján:  https://nav.gov.hu/ado/szja1_1/felajanlasrajogosultak/regisztralt_civil

A felajánlásokra jogosult, Zala megyei civil szervezetek listája honlapunkon elérhetőhttps://zalacivil.hu/zalai-cic/dokumentumtar/1-ra-jogosult-zala-megyei-civil-szervezetek-listaja/

Az szja 1+1%-áról – függetlenül az szja-bevallás módjától – a bevallással együtt vagy külön is lehet rendelkezni.

A nyilatkozat legegyszerűbben elektronikusan nyújtható be

  • az e-SZJA webes felületen, online kitöltve vagy
  • az ÁNYK-ban a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját is kitöltve vagy
  • külön, a 21EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon benyújthatópostán keresztül, vagy személyesen, illetve meghatalmazott által, lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját is kitöltve,
  • az e-SZJA felület kitöltőprogramjával készített és kinyomtatott nyilatkozaton,
  • a 21EGYSZA jelű nyomtatványon vagy azonos adatokkal a nyilatkozaton, továbbá
  • 2022. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, ha az vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

TÁJÉKOZTATÁS KEDVEZNÉNYEZETTEK RÉSZÉRE

A nyertes pályázatok megvalósítási és beszámolási határideje az alábbiak szerint módosul:

  1. 2021. január 1-je előtt létrejött és azóta fennálló támogatási jogviszonyokban a támogatott tevékenység időtartama 2022. június 30. napjáig meghosszabbodik, és ezzel egyidejűleg a beszámolási határideje 2022. július 30. napjára, illetve a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap (FCA) pályázati kiírás keretében nyújtott támogatások esetében a támogatói okiratban meghatározottak szerint,
  2. 2021. január 1-je és 2021. december 31-e között létrejött támogatási jogviszonyokban a támogatott tevékenység időtartama 2022. december 31. napjáig meghosszabbodik, és ezzel egyidejűleg a beszámolási határideje 2023. január 30. napjára, illetve a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap (FCA) pályázati kiírás, továbbá a kistelepülési üzletek (KTÜ) támogatása felhívás keretében nyújtott támogatások esetében a támogatói okiratban meghatározottak szerint módosul.

MÓDOSULTAK A CIVIL SZERVEZETEK BESZÁMOLÓ NYOMTATVÁNYAI

2022. február 2-án frissültek a civil szervezetek beszámolóinak elkészítéséhez kapcsolódó nyomtatványok, illetve közzétételre kerültek a 2022. évre szóló űrlapok – PK-841, PK-842, PK-843 – az alábbi oldalon:

https://birosag.hu/eljarasok-nyomtatvanyai/civil-eljarasok-urlapjai/civil-beszamolok?fbclid=IwAR0lOE3DG2SXZHsRgWgag9kksRAeidOpA_rR_IzDoz8uH6IVRYhZsXWdhtc

ESÉLY GÁLA

2021. május. 7-én negyedik alkalommal került megrendezésre az esélyegyenlőség jegyében az Esély Gála, amelyet a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete szervezett.

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/05/esely-galat-tartottak-zalaegerszegen-az-eselyegyeloseg-jegyeben?utm_source=facebook&fbclid=IwAR1wTCFQpOUk6zmZPQlslLbO3J3JkIrNU08nmviwbGG1Mec9lVIpa33v1kI

NEMZETI KULTURÁLIS ALAP – PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Az NKA Közművelődés Kollégiuma pályázatot hirdet „IDŐSEK KLUBJA” tevékenységet Magyarországon ellátó szervezetek által megvalósításra kerülő közösségépítő kulturális programok támogatására.

https://nka.hu/…/kollegiumok…/kozmuvelodes-220531/

https://nka.hu/kiemelt-kategoriak/palyaztatas/kollegiumok-felhivasai/kozmuvelodes-220531/?fbclid=IwAR0teqVydrCXq23gFK20lPPP3o4fQ8NSDPinfiZVxU3c0LRhSrAYgoOnskQ

CSOÓRI SÁNDOR PROGRAM – PÁLYÁZATI FELHÍVÁSOK

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt és meghívásos pályázatot hirdet a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.

A Program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése. A magyar népi kultúra, népművészeti értékek társadalmi elfogadottságának, beágyazódásának fokozása, alapértékként való kezelése.

FELHÍVÁS

Tisztelt Civil Szervezeti Vezető!

Várjuk a híreket az Ön civil szervezetéről is, az aktuális programokról, elért eredményekről, bármiről, ami érdekes, színes a Zala megyei civil életben. Hírlevelünket közel 2000 címzetthez juttatjuk el.

A megjelentetni kívánt információkat az info@zalacivil.hu e-mail címre várjuk.

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

Elérhetőségeink:

Telefon: +36-20/474-3300

E-mail: info@zalacivil.hu

Weboldal: www.zalacivil.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ZalaiCivilInformaciosCentrum

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 47-51.

Személyes ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban:

hétfőtől csütörtökig: 9.00-15.00

pénteken: 9.00-12.00

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

Tartalom megosztása: