Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

HÍRLEVÉL 2022/6/1

Kedves Olvasó!

A Zala Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu illetve a https://www.facebook.com/ZalaiCivilInformaciosCentrum oldalakon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.


ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK TÁJÉKOZTATÁS

Az Állami Számvevőszék „A közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek ellenőrzése” című program alapján ellenőrzést készít elő.

Ehhez a következő dokumentumok beküldését kéri a szervezetektől:

  • Számviteli politika
  • Eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzata
  • Eszközök és a források értékelési szabályzata
  • Pénzkezelési szabályzat
  • Számlarend (kettős könyvvitelt vezető szervezet esetén)

A bekért dokumentumokat az ÁSZ által működtetett Elektronikus Adatszolgáltatási Rendszerbe szükséges feltölteni.

Felhívjuk a szervezetek figyelmét, hogy a fent említett szabályzatok megléte minden civil szervezet számára kötelező.

Mindezekről az ÁSZ a https://www.asz.hu/hu/sajtokozlemenyek/mindent-a-civil-szervezetek-ellenorzeserol linken közzétett „Mindent a civil szervezetek ellenőrzéséről” című cikkében tájékoztatást nyújt a civil szervezetek számára.


CIVIL SZERVEZETEK 2021. ÉVI BESZÁMOLÓJA

2022. május 31. napjával lejárt a határideje a civil szervezetek számára a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Számv. tv.), illetve az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény (Civil tv.) szerinti – a civil szervezetnek a jóváhagyásra jogosult testület által elfogadott – beszámoló (jelen esetben a 2021. évi beszámoló) és mellékleteinek letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségének teljesítése vonatkozásában. Amely civil szervezet még nem tette meg a jelen pontban foglaltakat, haladéktalanul tegye meg.
 
Felhívjuk a civil szervezetek figyelmét arra, hogy az elkészített, elfogadott beszámolóból legalább egy eredeti példány írjon alá a képviseletre jogosult, illetve – bélyegzőhasználat esetén – a szervezet bélyegzőlenyomatával is lássák el. Fontos, hogy ez valamennyi civil szervezet számára kötelező, azoknak is, amelyek elektronikus úton tesznek eleget a beszámoló letétbe helyezésének, közzétételének. Ezt az aláírt és hiteles dokumentumot meg kell őrizni a szervezet székhelyén, illetve az iratőrzés helyén.


KSH ADATSZOLGÁLTATÁS

Közeledik a civil és egyéb nonprofit szervezeteknek a Központi Statisztikai Hivatal felé beküldendő – 2021. évi – adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének határideje. Az OSAP 1156-os számú „Statisztikai jelentés a civil és egyéb nonprofit szervezetek tevékenységéről” című adatgyűjtés valamennyi civil és nonprofit szervezet számára kötelező. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének határideje: 2022. június 10.

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

Elérhetőségeink:

Telefon: +36-20/474-3300

E-mail: info@zalacivil.hu

Weboldal: www.zalacivil.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ZalaiCivilInformaciosCentrum

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 47-51.

Személyes ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban:

hétfőtől csütörtökig: 9.00-15.00

pénteken: 9.00-12.00

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

Tartalom megosztása: