Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

HÍRLEVÉL 2023/5/1

Kedves Olvasó!

A Zala Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu illetve a https://www.facebook.com/ZalaiCivilKozpont oldalakon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.


„Közvetlen brüsszeli források” ONLINE WORKSHOP

Tisztelt Partnerünk!

Szeretettel meghívjuk a Magyar Önkéntes Liga Egyesület „Közvetlen brüsszeli források” online workshopjára.

Dátum: 2023. május 22. 16:00-18:30.

Jelentkezés: https://forms.gle/hjTtM8Dbg56GPxU5A

A jelentkezés határideje: 2023. május 16. kedd 24:00.

Részletes meghívó:

Meghivo_MOL_Letöltés

Elérhető: https://zalacivil.hu/kozvetlen-brusszeli-forrasok-online-workshop/


PÁLYÁZATOK

Megjelent a HUNG-2023 pályázati felhívás 450 millió Ft keretösszeggel, mely az alábbi három célterületet tartalmazza:

• hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítése érdekében –online kiadványok, honlapok, filmek, jelképek népszerűsítése valamint rendezvények támogatása,

• magyar kultúra értékeinek megismertetése céljából többkörös, megyei döntővel végződő, Kárpát-medencei szintű vetélkedő,

• kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúrájának, népi kézműves értékeinek megőrzése, tovább örökítése.

Mindhárom célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A pályázati felületen 2023. május 8. napján 12.00 órától lehet a pályázati adatlapot elektronikusan kitölteni, illetve a mellékleteket feltölteni, azonban a pályázatok véglegesítésére, beküldésére csak 2023. május 22. napján 8.00 órától van lehetőség 2023. június 21. napján 23:59 percig. Amennyiben az igényelt támogatások összege a beadási (véglegesítési) határidő lejárta előtt eléri a célterület keretösszegének 150%-át, a támogató 2023. május 22. napján 8.30 óra után a pályázatot lezárhatja.

Részletes információ: http://www.hungarikum.hu/hu/hirek/megjelent-hung-2023-p%C3%A1ly%C3%A1zati-felh%C3%ADv%C3%A1s


Közös Értékeink Program

Akciópályázat felhívás

Várjuk a demokrácia, az emberi jogok és a jogállami normák érvényesítése mellett elkötelezett civil szervezetek jelentkezését!

Várjuk a demokrácia, az emberi jogok és a jogállami normák érvényesítése mellett elkötelezett civil szervezetek jelentkezését!

A program célja, hogy olyan összetartó és cselekvő civil közösségeket támogasson, amelyek tagjai munkájuk során új partnerségeket alakítanak, fejlődnek szervezetként, bővítik módszertani tudásukat, miközben konkrét kampányokat is megvalósítanak. Olyan terveket várunk, amelyek megvalósítása elősegíti, hogy Magyarországon mindenki élhessen az őt megillető jogokkal, részt vehessen saját élete alakításában és beleszólhasson közös ügyeinkbe, függetlenül attól, hogy honnan jött, hogyan gondolkozik, milyen körülmények között él.  A program ezeknek megfelelően három prioritás köré rendeződik.

Részletes információ: https://kozosertekeink.hu/


Pályázati felhívás!

A NIOK Alapítvány Stronger Roots címmel pályázatot hirdet civil szervezetek és hálózatok számára! A támogatottak másfél éves, szervezetre szabott fejlesztési lehetőséget és pályázati forrást nyerhetnek. A program az Európai Unió finanszírozásával valósul meg.
Projekt koncepció benyújtási határideje: 2023. május 25. 13:00

Részletes információ: niok.hu/tarsadalmibazis


Pro Filii Alapítvány pályázatot hirdet civil és nonprofit szervezetek számára

PÁLYÁZATI CIKLUS: 2023. ÉV

A pályázat célja:

A Pro Filii Alapítvány pályázatot hirdet civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek számára olyan közösségi célokat szolgáló, közérdekű, vagy humánus okokból megvalósítandó tevékenységek, civil kezdeményezések támogatására, amelyek

  • hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők vagy azok egy csoportja – kiemelten a gyermekek – egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához,
  • segítik a szociálisan és egészségileg hátrányos helyzetűek életminőségének javítását,
  • emelik hazánk szellemi-, művészeti-, kulturális- és sportéletének színvonalát.

A pályázat beadásának módja és határideje: A pályázatokat kizárólag elektronikus úton (online), a www.profilii.hu weboldalon keresztül lehet beküldeni az alábbi pályázati ciklusokban:

  1. negyedév: január 01. – február 28.
  2. negyedév: április 01. – május 31.
  3. negyedév: július 01. – augusztus 31.
  4. negyedév: október 01. – november 30.

Részletes információ: https://profilii.hu/palyazati-kiiras/


E.ON pályázat

Lehetőségeinkhez mérten évről-évre felvállaljuk a magyar társadalmi, sport- és kulturális élet mecénásának szerepét. Az adományozásainkról és támogatói együttműködésekről szigorú elvek és szabályok mentén döntünk, amelyeket az E.ON nemzetközi csoport irányelvei, valamint a magyarországi igények alakítottak ki. Stratégiai partnerségben állunk a hazai segélyszervezeti és civil élet meghatározó szereplőivel, akikkel közösen értéket és több éve sikeresen működő programokat van lehetőségünk létrehozni.

Részletes információ: https://www.eon.hu/hu/rolunk/fenntarthatosag/felelosseggel-a-tarsadalomert/tarsadalom/szponzoracio/partnersegek–palyazatok.html


Visegrad Grants

A Visegrad Grants, a Nemzetközi Visegrádi Alap által működtetett és finanszírozott pályázati program, amelynek célja a V4-országok (Csehország, Magyarország, Lengyelország, Szlovákia) együttműködésének elősegítése, közös projektek támogatásán keresztül.

Részletes információ: https://www.visegradfund.org/apply/grants/visegrad-grants/


ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

Elérhetőségeink:

Telefon: +3620/474-3300

E-mail: info@zalacivil.hu

Weboldal: www.zalacivil.hu

Facebook: https://www.facebook.com/ZalaiCivilKozpont

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos út 47-51.

Személyes ügyfélfogadás előre egyeztetett időpontban:

hétfőtől csütörtökig: 9.00-15.00

pénteken: 9.00-12.00

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

Tartalom megosztása: