Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Családi esemény Prósza Fesztivál

prószafeszt20182018.06.10.

A Prószafesztivál Zalaegerszeg egyik legnépszerűbb, legtöbb embert megmozgató gasztro fesztiválja. Az idén is számos csapat nevezett. Önkénteseinkkel mi is csatlakoztunk a programhoz, és aktív közösségként részt vettünk a prósza készítésben, sok finom prószát sütöttünk.

Nagyon sok család érkezett a rendezvényre főként ebédidőben, hogy közösen kóstolja végig a finomabbnál-finomabb különlegességeket.

A finom ételek és a hangulatos prószasütő verseny élménye mellett, a jótékonykodás is szerepet kapott. A befolyt összeget a csapatok többsége jótékony célra ajánlotta fel.

A közösségi programok elsősorban érzelmileg és lelkileg nagyban hozzájárulnak a résztvevők közösségben betöltött szerepének letisztulásához és önmaguk jobb megismeréséhez. A csoportos tanulás eredménye pedig rendszerint az önismeret, a kommunikáció és az együttműködés nagymértékű fejlődése. A közösségfejlesztés az egyén és a közösség által a társadalomra is hatással van, hiszen ez egy oda-vissza igaz láncreakció. Az egyén önismerete és annak fejlesztése hatással van a környezetére, valamint a közösségekre, amelyekbe tartozik, ezáltal megvalósulhat a társadalomban való aktív részvétel.