Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Ifjúsági esemény Nyárindító Party

nyárindító20182018.08.09.

Egyetemista fiatalok részére nyárköszöntő Partyt szerveztünk a Budapesti Gazdasági Egyetem területén. Bográcsozás, közös társasjáték, ügyességi játékok várták a programra érkezőket. Célunk ezzel az eseménnyel a közösségépítés elősegítése a fiatalok körében. A programra szép számmal érkeztek a meghívottak, ahol lehetőség nyílt többféle tevékenységben való részvételre. Szociopoly játékot is kipróbálhattak az érdeklődők, előzetes regisztráció után. A csapat másik fele közben az étel elkészítésével foglakozott. Kisebb csoportok alakultak folyamatosan a különböző tevékenységek mentén. Kötetlen formában, élményekkel átszőve tudtunk hozzájárulni egy még alakulóban lévő közösség fejlődéséhez, építkezéséhez.

Az ember alapvetően társas lény, ezért természetes igénye a közösségi lét, a közösségben való létezés. A közösség szabad megválasztását nemcsak ez a szükséglet befolyásolja, hanem jelentős mértékben a közös érdekek és értékek. Azok a közösségek, amelyekbe az egyén beleszületik vagy véletlenül belekerül, közös érdekek és értékek mentén jöttek létre. A közösség egyrészt, hogy kielégítse az egyén közösségszükségletét, másrészt valamilyen a társadalom számára fontos feladat teljesítése.

A közösségi programok elsősorban érzelmileg és lelkileg nagyban hozzájárulnak a résztvevők közösségben betöltött szerepének letisztulásához és önmaguk jobb megismeréséhez. A csoportos tanulás eredménye pedig rendszerint az önismeret, a kommunikáció és az együttműködés nagymértékű fejlődése.