Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Esélyek és lehetőségek az aktív évek után

Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat keretében a Zala Megyei Civil Központ megbízásából konferenciát szervezett a Zalaegerszegi Szív és Érbeteg Egyesület. Az „Esélyek és lehetőségek az aktív évek után” című program keretében megvitatták, miként lehet javítani az idős emberek életminőségét, közérzetét annak érdekében, hogy a legjobbat hozhassák ki az élethelyzetük adta lehetőségekből.

A nyugdíjas évekre nem csak anyagilag kell felkészülni, hanem lelkileg is.   Évtizedek taposómalma után, mikor eljön a nyugdíjba vonulás napja, boldogan dőlünk hátra és azt tervezgetjük, hogyan élvezzük majd a nyugdíjas éveinket. Ez az idilli állapot azonban sokszor csak néhány hétig tart, túl gyakran történik meg, hogy néhány hónap vagy év múltán keressük a lehetőséget, hogy tudnánk aktívan, tartalmasan,  megszervezni mindennapjainkat. Nyugdíjas élet szakaszban is keressünk, lássuk inkább a lehetőségeket! Lehetőséget arra, hogy több időt töltsünk a szeretteinkkel, a hobbinkkal, és nem utolsó sorban önmagunkkal.

A magyar törvények szerencsére adnak lehetőséget, mint nagyon sok Európa-i országban a nyugdíjas munkavállalók rugalmas foglalkoztatására.  Rövid betekintés az Európai Uniós országok nyugdíjas foglalkoztatás gyakorlatára.

Tartalom megosztása: