Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

EGYESÜLETEK, ALAPÍTVÁNYOK FIGYELEM!

MINDEN CIVIL SZERVEZET SZÁMÁRA KÖTELEZŐ AZ ALAPSZABÁLY PTK. SZERINTI MÓDOSÍTÁSA

A Polgári Törvénykönyv hatályba léptetéséről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény (Ptké.) 11.§ (3) bekezdése alapján a civil szervezetek 2017. március 15. napját követően, csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek.

A civil szervezetek számára előírt létesítő okirat kötelező módosítás végső törvényi határideje 2017. március 15., tehát legkésőbb 2017. március 14. napjáig kell ezzel összefüggésben változás-bejegyzési kérelmet előterjeszteni a bíróságon. A benyújtás hiánya a szervezet megszüntetését vonhatja maga után.  Az új Ptk. minden szervezetre, közhasznúra és nem közhasznúra egyaránt vonatkozik!

 

A létesítő okiratok módosításához nyújtanak segítséget az Országos Bírósági Hivatal által közzétett okirat-sablonok: http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/okirat-sablonok,

a www.zalacivil.hu weboldal dokumentumtárában található anyagok, valamint a Zala Megyei Civil Információs Centrum jogi tanácsadója. Az elektronikus beadványok benyújtásában a Zala Megyei Civil Információs Centrum munkatársaihoz fordulhatnak segítségért.

 

Információ:

Zala Megyei Civil Információs Centrum

8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 47-51.

info@zalacivil.hu

92/310-384

www.zalacivil.hu

Tartalom megosztása: