Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Esély a családokért

ESÉLY A CSALÁDOKÉRT_Fb esemény plakátEsély a családokért – Esélyudvar és ABILITY PARK
Családi hétpróba
2019. szeptember 6-7. 10:00-18:00
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg Dísz tér (Simon István Könyvesbolt előtti részen)

Két napon keresztül várja az érdeklődő családokat egy rendhagyó és interaktív Esélyudvar.

A Dísz téren kialakított Ability Parkban egy mesébe érkezhetnek meg az érdeklődők, ahol 7 próbán vehetnek részt és próbálhatnak szerencsét. Kipróbálhatják milyen lehet látássérültként közlekedni, mozgássérültként kerekes székben ülve sportolni, siketként kommunikálni és terápiás kutyával játszani.
A részvétel ingyenes!

Bővebb információ: Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület, www.ladafia.zalacivil.hu vagy cseohzala@zalacivil.hu és 92/707-626, 20/213-1504.

A rendezvény a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület a Védőháló a családokért című EFOP 1.2.1-1-2016-00251 számú projekten belül valósul meg.

ESÉLY A CSALÁDOKÉRT_Fb esemény plakát

 

 

A rendezvény a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület a Védőháló a családokért című EFOP 1.2.1-1-2016-00251 számú projekten belül valósul meg. A kétnapos szabadtéri program a családi összetartozás erősítése céllal, az évente megrendezésre kerülő őszi megyeszékhelyi nagyrendezvény részeként kerül megrendezésre. Rendezvényünket civil szervezetek, családi közösségek összefogásával valósítjuk meg. Meghívtuk azokat a szervezeteket, amelyek fő tevékenysége a családok összetartása, segítése, speciális problémákkal küzdő családok támogatása, illetve, amelyek családjaiban fogyatékossággal élő családtag van. A program felhívja a város lakosságának figyelmét a köztünk élő családokra, hátrányos helyzetűekre, mozgás-, hallás-, és látássérültekre; értelmi fogyatékosokra. Partnereink: Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, Családok Átmeneti Otthona, Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete, Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete, Nagycsaládosok Egyesülete, Remény Gyermekei Alapítvány, Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, Zala Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Zalai Kutyabarátok Egyesülete-KutyaJó Kalandok

 

Látogatóink írták:

„Nagy élmény volt számunkra a kerekes székes felmosás”
„A gyerekeink több helyszínen kipróbálhatták, hogy milyen ha valakinek 1-1 érzékszerve hiányzik”
„Hatodik osztályommal jöttem, nagyon tanulságos volt”
„Olyan ismeretekkel gazdagodtunk, melyeket máshol nem tudtunk volna kipróbálni”
„Kívülről szemlélve ezt a világot, egyszerűnek tűnik így élni. Viszont kipróbálva, benne élve, egy egyszerű feladat is hatalmas nehézséggé tud nőni”

A 2018. évi rendezvényről bővebben a ZegTV-n. A fényképek megtekinthetőek a Galériában.

A 2017. évi rendezvényről bővebben a zaol.hu-n és a ZegTV-n. A fényképek megtekinthetőek a Galériában.