Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Működik a babaöböl!

2021 tavaszán Alsórajk Önkormányzatán, első helyszínként került támogatásunkkal kialakításra egy olyan családbarát szolgáltatás megteremtése – ún. „baba-mama pihenőöböl”, amely lehetőséget ad a kisgyermekek ellátására, így megnyújtva az otthontól távol tölthető időt, ami nagy segítség hivatalos ügyintézések során, vagy egyéb programokon való részvétel kapcsán.

Alsórajk polgármester asszonya, Neuhold-Marton Nóra – az ország legfiatalabb női polgármestereként hihetetlen munkát fektet a közösségbe és tevékenysége minden területén családbarát szemléletet képvisel. Nóra 2021-ben édesanyává vált, így már kisfia, Péter is élvezheti a családbarát szemlélet nyújtotta előnyöket.

A babaöböl ugyanis egy baba-mama igényeket kielégítő, térben védett helyiség. Itt lehetősége van a szülőknek, a kisbabájukat, kisgyermeküket nyugodt körülmények között ellátni, tisztába tenni, megetetni, pihentetni.

Alsórajkon 26 kisgyermekes család, 54 gyermek él.
A kultúrház tőszomszédságában modern, több eszközből álló játszótér is várja őket.

Visszajelzések alapján elmondható, hogy a pihenősarok létrehozásával hiánypótló szolgáltatást sikerült megvalósítanunk, melyet a helyi lakosság rendkívül pozitívan fogadott.

Azóta további két helyszínen – Petrikeresztúron és Csesztregen – is kialakításra került babaöböl, 2022-ben pedig folytatjuk a programot!

Sok szeretettel várjuk együttműködésre az érdeklődő szervezeteket, mind nonprofit, mind forprofit szférából is!

További információ kérhető:

E-mail: cseohzala@zalacivil.hu
Nagy Veronika szakmai koordinátor +36 20 213 1504
B. Bengő Hajnalka irodavezető +36 20 504 9087

Tartalom megosztása: