Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

NEA VÁLASZTÁS 2024 – 2024/01/2 ZALA VÁRMEGYEI CIVIL KÖZPONT

NEA VÁLASZTÁS 2024

A civil jelöltállítási rendszer elektronikus elérhetősége: https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx

A bejelentkezés határideje: 2024. február 2. 12:00

Kérjük, az Ön szervezete is vegyen részt a 2024-es NEA választásokon! A választás lehetőséget nyújt arra, hogy olyan NEA tanácstagot és kollégiumi tagot válasszunk, aki képviseli a zalai szervezetek érdekeit.

A magyar állam a Nemzeti Együttműködési Alapon (NEA) keresztül évente több, mint tízmilliárd forinttal támogatja a civil szervezeteket. A NEA keretéből meghirdetett pályázatok tartalmáról és a források elosztásáról a NEA testületei döntenek. A NEA Tanács a felhívásokkal kapcsolatos elvi határozatokat hozza meg. A pályázatokat a NEA öt kollégiuma hirdeti meg és bírálja el. NEA Tanács és a kollégiumok tagjainak megbízatása idén lejár. Az év elején új tagokat kell választani!

A NEA Tanácsnak és minden kollégiumnak kilenc-kilenc tagja van. A tagok harmadát a civil szervezetek választják meg. A következő négy év nyertes pályázatainak számát, a támogatások összegét is befolyásolja, hogy Zala vármegyében működő szervezeteknek lesz-e képviselete a 2024-2028 közötti időszakban. Ezért minden itt működő egyesületet, alapítványt arra kérünk vegyenek részt a választásban! A választással kapcsolatos regisztrációban a Zala Vármegyei Civil Központ szívesen segít, kérjük keresse irodánkat.

A részletes információkat megtalálja a www.zalacivil.hu című honlapunkon.

Tartalom megosztása: