Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

PÁLYÁZATOK

Csoóri Sándor Program – 2024

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő nyílt és meghívásos pályázatot hirdet a Csoóri Sándor Alapból a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására.

A Program célja a hazai magyar és nemzetiségi, valamint a határon túli magyar néptánc-, népzenei együttesek és népdalkörök, tárgyalkotó népművészeti alkotóközösségek tudásátadásának elősegítése, szakmai munkájának fejlesztése, a közösségek megerősítése. A magyar népi kultúra, népművészeti értékek társadalmi elfogadottságának, beágyazódásának fokozása, alapértékként való kezelése.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2024. május 16.  23:59

Bővebben a pályázatról: https://emet.gov.hu/csoori-sandor-program-2024/


Állatvédő szervezetek támogatása

Megjelent az Igazságügyi Minisztérium által biztosított forrásból „Az állatvédő szervezetek támogatása” című pályázati kiírás.
A pályázati kiírás célja az állatvédelemmel és mentő-, segítő- és vakvezető kutyákkal foglalkozó civil szervezetek és közalapítványok működési és programjaihoz kapcsolódó költségeinek, ivartalanítási és állat egészségügyi költségeinek, valamint – amennyiben állatmenhellyel vagy természetvédelmi mentőközponttal is rendelkezik – telephely fejlesztésének anyagi támogatása.
A pályázatok benyújtására az alábbi időszakban van lehetőség: 2024. május 6. 12 óra 00 perc – 2024. május 21. 14 óra 00 perc


 2024. évi Hiszek Benned Sport Program

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (továbbiakban: SOSZ) az idei évben meghirdeti a 2024. évi HISZEK Benned Sport Program II. és a II/B alprogramot (továbbiakban: Programok).  A Programokon keresztül a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága a kis-és közepes sportegyesületek utánpótlás bázisának megtartását, vagy növelését kívánja támogatni, valamint az utánpótlásnevelés sportszakmai feladataival összefüggő költségekre nyújt vissza nem térítendő forrást.  Olyan projektek nevezését várja a SOSZ, melyek a tehetség-kiválasztáshoz, tehetség-gondozáshoz kapcsolódó teendőkhöz társuló feladatok megvalósítását szolgálnák, például: sportági toborzó események szervezése, a megnövekedett taglétszám következtében szükséges sportszakemberi foglalkoztatáshoz kapcsolódó kiadások, nevezési díjak ráfordításainak biztosítása.

A Programok támogatási keretösszege: 550 000 000 Ft

A Program támogatási időszaka: 2024. január 1. – 2024. december 31.

Program jelentkezés határideje: 2024. május 15.

Bővebben a pályázatról: HISZEK Benned Sport Program – SOSZ


Nemzeti Kulturális Alap (NKA) aktuális pályázati felhívásai elérhetők az alábbi linken:

https://nka.hu/kategoria/kiemelt-kategoriak/palyaztatas/kollegiumok-felhivasai/ 

Tartalom megosztása: