Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Pályázatok

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére az 1956-os Emlékbizottság pályázatokat ír ki, az alább megtalálható kategóriákban és útmutatások szerint.

Forrás: www.magyarforradalom1956.hu

A Mansfeld Péter” pályázaton tudományos kötetek, ismeretterjesztő kiadványok, irodalmi alkotások létrehozatalára lehet pályázni. A Büszkeségpont” pályázatra az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek, hőseinek és áldozatainak közterületi emlékműveket, emlékhelyeket állítani kívánók jelentkezését várják. A “Zsigmond Vilmos” pályázat a 60 évvel ezelőtti történelmi események filmes feldolgozására jelentkezőknek szól. A Sinkovits Imre” pályázatra kulturális és tudományos programokat, eseményeket megvalósítani kívánók nyújthatják be pályaműveiket. A Romkocsma” pályázatra pedig a romkocsmákat ’56-ra emlékeztető dekorációval, rendezvényekkel, arculattal ellátni szándékozó üzemeltetők jelentkezhetnek.

Az 1956-os Emlékbizottság különös figyelmet fordít arra, hogy országos vagy országhatáron átnyúló jelentőségű, kiemelt programok is megvalósuljanak!

Tartalom megosztása: