Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Weapon of Choice – A te fegyvered a döntésed kiállítás

Weapon of Choice – A te fegyvered a döntésed címmel szemléletformáló, érzékenyítő vándorkiállítást szervez a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház a megye két zalaegerszegi középiskolájában és egy a lakosság számára nyitott helyszínen, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könytárban.
 
A kiállítás szeptember 26 – október 20. között lesz megtekinthető a Könyvtárban. A kiállítás megnyitó szeptember 29-én 17 órakor lesz, melyet Dr. Rosta Andrea szociológus, kriminológus, pár – és családterapeuta, A szavak ereje, kapcsolati verbális bántalmazás című előadása követ. Az előadáson való részvétel ingyenes! Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

WOC Történetéről:

Richard Johnson kanadai fotóművész sminkmesterek közreműködésével a szóbeli bántalmazás áldozatairól készített megdöbbentő fotósorozatot egy nemzetközi figyelemfelhívó kampány, a „Weapon of Choice Project” keretében. A kampány célja a figyelemfelhívás volt: szavakkal is lehet „verni”. Azt kívánta képekben megjeleníteni, hogy a lélekben milyen károkat képes okozni a verbális agresszió. A szóbeli bántalmazás a fizikai erőszakkal egyenértékű.

A fotók szereplői maguk választották ki azt a szót vagy kifejezést, ami a legnagyobb rombolást vitte véghez a lelkükben. Ezt a szót aztán profi sminkesek jelenítették meg a testükön horzsolások, ütések formájában, mintegy jelképezve ezzel: a bántó szavak a lélekben valódi sérüléseket okoznak.

További információ:

Nagy Veronika +36 20 213 1504
B. Bengő Hajnalka +36 20 504 9087
cseohzala@zalacivil.hu

Tartalom megosztása: