Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

XV. Egerszeg Búcsú

Hagyományőrző és kézműves programok várták a XV. Egerszeg Búcsú látogatóit a hétvégén. Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület képviselői hagyományaiknak megfelelően átadták a lokálpatrióta díjat is, amit minden évben olyan zalaegerszegi vehet át, aki munkásságával sokat tett a városért. Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a XV. Egerszeg Búcsú. A falumúzeum idén is autentikus helyszíne volt a rendezvénynek. A nagykutasi pajtában képzőművészeti kiállítás nyílt Tánczos György tanítványainak munkáiból. A falumúzeum portáit ezúttal a születés jegyében rendezték be, így az Egerszeg Búcsú látogatói megismerhették a gyermekvárás falusi hagyományait.

Idén is népszerű volt a kirakodóvásár, ahol helyi kézművesek termékeiből választhattak az ünneplők. Volt aki azt is megmutatta, hogyan készíti a míves kerámiákat.

Tizenhetedik alkalommal adott át lokálpatrióta díjat az Együtt Zalaegerszegért Egyesület. Emlékplakettet kapott dr. Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója, elismerését távollétében férje vette át, valamint Ruzsin Pál többszörös magyar bajnok, Európa-bajnok sportlövő is. A Németh János keramikusművész életfáját ábrázoló lokálpatrióta díjat pedig Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész vehette át. Az Egerszeg Búcsút az önkormányzat minden évben támogatja. A díjátadás után gyermek- és kultúrműsorok szórakoztatták a közönséget.

 

 XV. Egerszeg búcsú: http://zegtv.hu/index.php?mod=hr&hr_id=10682

 

 

www.zegtv.hu

 

Tartalom megosztása: