Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírlevél 81.

Bevezető

81. HÍRLEVÉL


Kedves Olvasó!

A Zala Megyei Civil Információs Centrum 81. hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Rendszeresen küldünk hírlevelet országos és megyei civil aktualitásokról, eseményekről, a civil szervezeteket érintő aktuális tennivalókról. Továbbítjuk a tanácsadások alkalmával felmerült gyakran ismételt kérdéseket.

Várjuk a híreket az Ön civil szervezetéről, az aktuális programokról, elért eredményekről, bármiről, ami érdekes, színes a zalai civil életben. Hírlevelünket közel 2000 címzetthez juttatjuk el.

Köszönjük az eddigi sok-sok visszajelzést, programötletet! Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu  illetve a facebook oldalon is!

 

Helyi hírek, programok

Fiatalok jelentkezését várják!

A Kulturno društvo Kerestur” Közművelődési Egyesület Murakeresztúr
„Tízen vagyunk, de többen lehetünk a közös úton” (IFJ-GY-15-A-20592)
nyertes pályázati projektjéhez várja a 14-24 éves korosztály jelentkezését.

Utolsó program:

 • 01.23. A Magyar Kultúra Napja Budapest

Kapcsolatfelvétel:

Kovácsné Deák Erzsébet 06/30-7475-763

deakerzsi@gmail.com

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a
Gyermek és Ifjúsági Alapprogram támogatásával, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Pályázatkezelő közreműködésével valósul meg.

Gála Társastáncklub eredményei

A Gála Társastáncklub Egyesület 2015.11.17-én Pozsonyban járt a junior  csapatával, ahol a Közép Európai Egyetemi Bajnokságon és Kreatív Formációs versenyen vettek részt.

Gála társastáncklub

A versenyre 15 formációs csapat nevezett összesen. Formációs csoportuk Junior korosztályban és  B ligában is az előkelő II. helyet szerezték meg.

Bővebben a weboldalon

FELHÍVÁS – akadálymentesítésre

A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének Ifjúsági csoportja Zalaegerszeg akadálymentesítés szempontjából felmérést szeretne készíteni a városban mindenki számára (idősek, kismamák, mozgáskorlátozottak, fogyatékossággal élők) nehezen vagy egyáltalán nem hozzáférhető közintézmények, utcák, terek, járdák, pályaudvarok, buszöblök, szolgáltató és egészségügyi intézmények megközelíthetőségéről, használhatóságáról és minőségéről.

.

Észrevételeiteket, fényképekkel illusztrálva is várjuk a következő e-mail címre:

bea-zala@zelkanet.hu

CIVIL KURÁZSI – Bemutatkozási lehetőség Civileknek a Zalaegerszegi Televízióban

A Zalaegerszegi Televízió újra lehetőséget biztosít a civil szervezeteknek arra, hogy a nyilvánosság előtt bemutatkozhassanak, ismertessék eredményeiket, és népszerűsítsék tevékenységeiket.


Arra is mód nyílik, hogy programjaikról, rendezvényeikről előzetes hangozzék el, illetve egy-egy szöveges, vagy képes beszámoló is megjelenjen a műsorban. Az adások kéthetente, szerdai napokon 18.30-19.00 közötti időpontban kerülnek sugárzásra.


Használják ki a lehetőséget, éljenek a nyilvánossággal!


Várjuk megtisztelő megkeresésüket, javaslataikat! A műsorba jelentkezni lehet a Civil Információs Centrumnál:
info@zalacivil.hu, +36 20 213 1504.

Pályázatok

Új felhívás a Nemzeti Együttműködési Alap keretében – „Civil szervezetek működési célú támogatása 2016.”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból megjelent a Nemzeti Együttműködési Alap 2016. évre vonatkozó működési pályázati kiírása (NEA-16-M).
Ezzel lehetőség nyílik a civil szervezetek 2016. évi működésének támogatására.

Bővebben a weboldalon

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatása

PÁLYÁZAT CÉLJA ÉS TARTALMA

A pályázat célja a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény szerinti települési, tájegységi, megyei, külhoni nemzeti értékek gyűjtése, rendszerezése és megismertetése, a külhoni értékgyűjtő mozgalom megszervezése és népszerűsítése, külhoni települési, tájegységi értéktárak létrehozása magyarországi és külhoni önkormányzatok, civil szervezetek együttműködése által, valamint hagyományos népi mesterségek továbbörökítését célzó programok megvalósítása.

Forrás: http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/83c68255e917fff4c1256bd6006b51fa/74a68813c4d5291ec1257ef30035b61b?OpenDocument

Téli néphagyományok játékosan az Óvodában / Iskolában

A pályázat célja:  a régi magyar hagyományok, szokások, játékos formájában bemutatni, feleleveníteni, belopni az emberek tudatába. Ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőtteit.  Megmutatni azt, hogy őseink szórakozása, játékai ugyanolyan örömöt, jó hangulatot biztosítanak most is, mint annak idején elődeinknek.

Forrás: http://www.fakorhinta.gportal.hu/gindex.php?pg=32355766

Téli néphagyományok játékosan Rendezvényekre

A pályázat célja:  a régi magyar hagyományokat, szokásokat, játékos formájában bemutatni, feleleveníteni, belopni a gyerekek, felnőttek tudatába. Ezekről pozitív élményekhez juttatni a számítógépes világunk gyermekeit, felnőtteit.  Megmutatni azt, hogy őseink szórakozása, játékai ugyanolyan örömöt, jó hangulatot biztosítanak most is, mint annak idején elődeinknek.

Forrás: http://www.fakorhinta.gportal.hu/gindex.php?pg=33494736

Nemzetiségi támogatások felhívás – NEMZ-TAB-16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet nyelvi környezetben megvalósuló nemzetiségi-, népismereti, művészeti, hagyományőrző és olvasótáborokmegvalósítására.

A felhívás kódja: NEMZ-TAB-16
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. január 10. 23:59 óra

Az alábbiakban elérhető a felhívás és mellékletei.

Forrás: http://www.emet.gov.hu/felhivasok/nemzetisegi_tamogatasok18/

Nemzetiségi támogatások felhívás – NEMZ-CISZ-16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a nemzetiségi civil szervezetek 2016. évi költségvetési támogatására.
A felhívás kódja: NEMZ-CISZ-16
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. január 10. 23:59 óra
Az alábbiakban elérhető a felhívás és mellékletei.
.

Nemzetiségi támogatások felhívás – NEMZ-KUL-16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet a nemzetiségi kulturális kezdeményezések 2016. évi költségvetési támogatására.
A felhívás kódja: NEMZ-KUL-16
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. január 10. 23:59 óra
Az alábbiakban elérhető a felhívás és mellékletei.
 .

LÉPJ KI A VILÁGBA!

Az UWC Magyarországi Egyesülete a dán Velux alapítvány támogatásával két ösztöndíjat hirdet meg állami gondozott, leghátrányosabb helyzetű (LHH) kistérségben lakó ill. roma származású diákok számára, kétéves időtartamra.

plakát_velux osztondij_2016-18

Norvég Civil Támogatási Alap Akciópályázatok 2014-15

Az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal és a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal közösen pályázatot hirdet magyarországi civil szervezetek számára az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap keretében akciópályázatok benyújtására és támogatására.

Forrás: http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/83c68255e917fff4c1256bd6006b51fa/3033068c230714e4c1257e2f00371421?OpenDocument

Pályázat a digitális média innovációs projektjeinek támogatására

A digitális médiában található új kezdeményezések támogatására hirdet pályázatot a DNI Innovációs Alap.
A DNI Innovációs Alap pályázatot hirdet a digitális médiában található új, a gyakorlatban megvalósítható kezdeményezések, projektek támogatására. A pályázaton nonprofit szervezetek, nonprofit szervezetek és magánszemélyek, online kiadók és nemzetközi konzorciumok vehetnek részt.

Bővebben a weboldalon

„Ingyen Weboldal Pályázat”

Professzionális weboldalak díjmentes elkészítése tárhellyel, doménnel, telepítéssel, induló tartalom feltöltésével vállalkozások, alapítványok, egyesületek és intézmények számára, rejtett költségek nélkül, rövid határidőre.

Forrás: http://puzzleweb.hu/palyazat

„Zöld civil szektor önerősítésének lehetőségei” című írásbeli pályamű benyújtása

Nyeremény: egyhetes angliai természetvédelmi tanulmányút
A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány Természetvédelmi tréningek a zöld civil szektor önmegerősítésére európai jó példák alapján elnevezésű projektje keretében országos pályázatot hirdet “A zöld szektor önmegerősítésének lehetőségei” címmel.

Forrás: http://gyongybagoly.hu/index.php/hu/hirek/49-hirek-1

3 jó cselekedet pályázat

A 3 jó cselekedet versenyre hívja az ország vállalatait, cégeit és intézményeit, hogy csatlakozva a kezdeményezéshez, megmutathassák, milyen jótettekre képes a csapatuk. A nagyvonalú adományokon kívül, olykor egy-egy figyelmes ötlet, emberséges tett is rengeteget segíthet, így a program egyik célja, hogy a CSR tevékenység ne csupán a nagyvállalatok sajátja legyen, hanem minél szélesebb körben csatlakozzanak mikro-, kis- és középvállalkozások és civilek is a kezdeményezéshez.

Forrás: http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/83c68255e917fff4c1256bd6006b51fa/36c986426065b59ac1257e8a0031ced6?OpenDocument

Országos civil hírek

EGYESÜLETEK, ALAPÍTVÁNYOK FIGYELEM!

MINDEN CIVIL SZERVEZET SZÁMÁRA KÖTELEZŐ AZ ALAPSZABÁLY PTK. SZERINTI MÓDOSÍTÁSA

A Polgári Törvénykönyv hatályba léptetéséről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény (Ptké.) 11.§ (3) bekezdése alapján a civil szervezetek 2016. március 15. napját követően, csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek.

Bővebben a weboldalon

ÚJ ÖNKÉNTES HONLAP!

Örömmel tájékoztatjuk szervezetüket, hogy új lehetőség nyílik az önkénteseket fogadó és önkéntes munkát vállalni kívánók regisztrálására.

Bővebben a weboldalon

Szolgáltatásaink

SZOLGÁLTATÁSAINK

 • Partnerségi Információs Napok szervezése egy-egy kistérségben illetve CIC Központban.
 • Zala megyei civil adatbázis létrehozása
 • Önkormányzati civil referensek adatbázis létrehozása
 • SZJA 1 %-os támogatásra jogosult Zala megyei civil szervezetek adatbázisa
 • Önkéntesek és közérdekű önkénteseket fogadó civil szervezetek adatbázisa
 • Hírlevél
 • Civil szakmai könyvtár
 • Civil Jogtár
 • Civil Rendezvény-, Programnaptár

Irodai szolgáltatások:

 • számítógép használat
 • nyomtatás, fénymásolás
 • szkennelés
 • eszközbérlés (notebook, netbook, projektor, videokamera, fényképezőgép, vetítővászon, flipchart tábla)

Várjuk jelentkezésüket!

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, kérem azt egy válaszlevélben jelezze!

A következő hírlevél küldés várható napja: 2015. 12.14.

.
Zala Megyei Civil Információs Centrum

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 47-51.
Tel/Fax: 06 92 310 384
info@zalacivil.hu
www.zalacivil.hu

Tartalom megosztása: