Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírlevél 87.

Bevezető

87. HÍRLEVÉL

Hírlevél 3

Kedves Olvasó!

A Zala Megyei Civil Információs Centrum 87. hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Rendszeresen küldünk hírlevelet országos és megyei civil aktualitásokról, eseményekről, a civil szervezeteket érintő aktuális tennivalókról. Továbbítjuk a tanácsadások alkalmával felmerült gyakran ismételt kérdéseket.

Várjuk a híreket az Ön civil szervezetéről, az aktuális programokról, elért eredményekről, bármiről, ami érdekes, színes a zalai civil életben. Hírlevelünket közel 2000 címzetthez juttatjuk el.

Köszönjük az eddigi sok-sok visszajelzést, programötletet! Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu  illetve a facebook oldalon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő  “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.

 

Helyi hírek, programok

CIVIL DELEGÁLT TAGOK MEGVÁLASZTÁSA: 2016. MÁRCIUS 7.

A Nemzeti Együttműködési Alappal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 5/2012. (II. 16.) KIM rendelet (továbbiakban: NEAr.) 22. § (1)-(2) bekezdése értelmében az elektori gyűlések helyszínei a Kormányablakok, bármely elektor bármely Kormányablakban leadhatja a szavazatát.
A szimpátiaszavazás lezárult: 2016. március 2-án,
és a civil delegált tagok megválasztása (választás) időpontja: 2016. március 7.

Kérjük azokat a szervezeteket akik regisztráltak elektort, hogy vegyen részt a szavazás második fordulójában is.

CIVIL KURÁZSI – Bemutatkozási lehetőség Civileknek a Zalaegerszegi Televízióban

A Zalaegerszegi Televízió újra lehetőséget biztosít a civil szervezeteknek arra, hogy a nyilvánosság előtt bemutatkozhassanak, ismertessék eredményeiket, és népszerűsítsék tevékenységeiket.


Arra is mód nyílik, hogy programjaikról, rendezvényeikről előzetes hangozzék el, illetve egy-egy szöveges, vagy képes beszámoló is megjelenjen a műsorban. Az adások kéthetente, szerdai napokon 18.30-19.00 közötti időpontban kerülnek sugárzásra.


Használják ki a lehetőséget, éljenek a nyilvánossággal!


Várjuk megtisztelő megkeresésüket, javaslataikat! A műsorba jelentkezni lehet a Civil Információs Centrumnál:
info@zalacivil.hu, +36 20 213 1504.

FELHÍVÁS – akadálymentesítésre

A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének Ifjúsági csoportja Zalaegerszeg akadálymentesítés szempontjából felmérést szeretne készíteni a városban mindenki számára (idősek, kismamák, mozgáskorlátozottak, fogyatékossággal élők) nehezen vagy egyáltalán nem hozzáférhető közintézmények, utcák, terek, járdák, pályaudvarok, buszöblök, szolgáltató és egészségügyi intézmények megközelíthetőségéről, használhatóságáról és minőségéről.

.

Észrevételeiteket, fényképekkel illusztrálva is várjuk a következő e-mail címre:

bea-zala@zelkanet.hu

Pályázatok

Ön választ, mi segítünk

A TESCO-GLOBAL Zrt. a Magyar Adományozói Fórum közreműködésével (a továbbiakban közreműködők) idén első alkalommal hirdeti megÖn választ, mi segítünk című pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása.

Forrás: http://kozosseg.tesco.hu/

Bővebben a weboldalon

Védőháló a családokért / EFOP-1.2.1-15

Magyarország Kormányának felhívása, alapítványok, egyesületek, nonprofit korlátolt felelősségű társaságok és nonprofit részvénytársaságok részére olyan programok megvalósítására, amelyek az általuk elérhető környezetben a családokat és a családok közösségeit erősítik.

Jelen felhívás keretében 2016. év 03. hó 10. naptól 2018 év 03. hó 10. napig van lehetőség a támogatási kérelem benyújtására.

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/node/57605

Módosult a Védőháló a családokért felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Védőháló a családokért” című (EFOP-1.2.1-15 kódszámú) felhívás. A módosítások az alábbi pontokat érintik:

Bővebben a weboldalon

Ifjúsági programok támogatása közösségi aktivitás elősegítésére / EFOP-1.2.2-15

Magyarország Kormányának felhívása egyházi és civil szervezetek számára az ifjúsági korosztály közösségi aktivitását ösztönző programok megvalósítása érdekében.
A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a társadalmi együttműködés erősítését és a szegénység, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelmet.

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2016. év március hó 7-től 2018. március hó 7-ig van lehetőség.

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/node/57583

Pályázatok

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére az 1956-os Emlékbizottság pályázatokat ír ki, az alább megtalálható kategóriákban és útmutatások szerint.

Forrás: http://www.magyarforradalom1956.hu/

Bővebben a weboldalon

Elhallgatott történelem / GUL-15-A

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet négy civil pályázati kategóriában a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és áldozatok Emlékévéhezkapcsolódóan.

Forrás: http://www.emet.gov.hu/hirek/hirek425/

Pályázati felhívás: CIB „Tenni tudunk”

A CIB Alapítvány létrejötte óta folyamatosan nagy figyelemmel fordul a gyermekegészségügy területéhez. Egyedi ügyek mellett stratégiai partnerségeket hozott létre, hogy a maga nemében egyedülálló kezdeményezéseket támogasson.

Határidő: 2016. március 31.

Bővebben a weboldalon

Civil Díj 2016 – innovatív civil kezdeményezések, projektek, programok

A NIOK Alapítvány ezúton pályázatot hirdet Civil Díjakra. A pályázat keretei között olyan innovatív civil kezdeményezéseket, projekteket, programokat díjazunk, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el.

A pályázati űrlap elérése.

Forrás: http://civildij.hu/palyazati-felhivas-es-utmutato/

Megjelent a Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése című felhívás

A felhívás célja, a Szociális törvényben és Gyermekvédelmi törvényben nevesített szolgáltatások elérhetővé tétele a szolgáltatáshiányos településeken élők számára új szolgáltatások infrastruktúrájának megteremtésével, új férőhelyek kialakításával és már működő ellátások infrastrukturális fejlesztésével.

Bővebben a weboldalon

Megjelent a turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztését támogató felhívás

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése” című (GINOP-1.3.4-15 kódszámú) felhívás.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2 milliárd forint.

Jelen felhívás keretében az NGM Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának nyilvántartásában szereplő TDM szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet: non-profit szervezetek (GFO kód: Egyéb egyesület 529; Nonprofit korlátolt felelősségű társaság 572).

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. január 4-től 2018. január 4-ig folyamatosan lehetséges.

Forrás: http://www.palyazat.gov.hu/node/56701

Semmelweis Garancia Védjegy

A Semmelweis Garancia Védjegy az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ és a Nemzeti Betegfórum által létrehozott és működtetett tanúsító védjegy.

Bővebben a weboldalon

Országos civil hírek

FIGYELEM !!! – Haladékot kaptak a cégek és a civil szervezetek

A korlátolt felelősségű társaságok (kft.) és a civil szervezetek is egy év haladékot kaptak az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) azon rendelkezéseinek átvételére, amelyek határideje eredetileg idén március 15-én járt volna le. A döntés értelmében a kft.-knek legkésőbb 2017 tavaszáig kell hárommillió forintra emelniük törzstőkéjüket.

Forrás: http://www.vg.hu/kkv/haladekot-kaptak-a-cegek-es-a-civil-szervezetek-466433

Civil információs centrumoknak szóló megbízóleveleket adtak át Budapesten

Alapítványok, egyesületek, nonprofit vállalkozások és önkéntesek munkáját segítő Civil információs centrumoknak szóló megbízóleveleket adtak át szerdán Budapesten.

Budapest, 2016. március 2. Az elsõ sorban balról jobbra: Varga Endre, a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület elnöke, Csibor Géza, a Cetera Egyesület elnöke, Szedmák Tamás, a Fõnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület képviselõje, Prucsiné Füri Ildikó, a Nevelõk Háza Egyesületének képviselõje, Molnár Beáta, a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat elnöke, Rácz Angéla, a Civilek a Fiatalokért Egyesület elnöke, Auguszt-Baranyai Szandra, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnöke, Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Mûhely elnöke, Palik Szilvia, a Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület elnöke, Kovácsné Somogyi Mónika, az Egri Norma Alapítvány szakmai vezetõje és Czebeiné Nemes Bernadett, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület elnöke, a hátsó sor balról jobbra: Kiss András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum igazgatója (félig takarásban), Kapin István, a Hierotheosz Egyesület elnöke, Tolnai Sándor, a Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány kuratóriumi tagja, Réger Balázs, a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület elnöke, Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs helyettes államtitkára, Soltész Miklós, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkára, Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, Fekete Andrea, a Kurca Vidéke Polgári Egyesület titkára, Nagy Krisztina, a Hegypásztor Kör képviselõje, Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Politikai Iskola Alapítványának ügyvezetõ igazgatója, Sényi Katalin, a United Way Kisalföld Alapítvány projekt szakmai vezetõje, Bóna Zoltán, az Isten Szolgálatában Református Misszió Alapítvány kuratóriumi tagja az alapítványok, egyesületek, nonprofit vállalkozások és önkéntesek munkáját segítõ Civil információs cent

Budapest, 2016. március 2.

Bővebben a weboldalon

FIGYELEM!!! ÚJ ÖNKÉNTES HONLAP!

FIGYELEM!

Örömmel tájékoztatjuk szervezetüket, hogy új lehetőség nyílt az önkénteseket fogadó és önkéntes munkát vállalni kívánók regisztrálására.

Bővebben a weboldalon

EGYESÜLETEK, ALAPÍTVÁNYOK FIGYELEM!

MINDEN CIVIL SZERVEZET SZÁMÁRA KÖTELEZŐ AZ ALAPSZABÁLY PTK. SZERINTI MÓDOSÍTÁSA

A Polgári Törvénykönyv hatályba léptetéséről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény (Ptké.) 11.§ (3) bekezdése alapján a civil szervezetek 2017. március 15. napját követően, csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek.

Bővebben a weboldalon

Szolgáltatásaink

SZOLGÁLTATÁSAINK

 • Partnerségi Információs Napok szervezése egy-egy kistérségben illetve CIC Központban.
 • Zala megyei civil adatbázis létrehozása
 • Önkormányzati civil referensek adatbázis létrehozása
 • SZJA 1 %-os támogatásra jogosult Zala megyei civil szervezetek adatbázisa
 • Önkéntesek és közérdekű önkénteseket fogadó civil szervezetek adatbázisa
 • Hírlevél
 • Civil szakmai könyvtár
 • Civil Jogtár
 • Civil Rendezvény-, Programnaptár

Irodai szolgáltatások:

 • számítógép használat
 • nyomtatás, fénymásolás
 • szkennelés
 • eszközbérlés (notebook, netbook, projektor, videokamera, fényképezőgép, vetítővászon, flipchart tábla)

Várjuk jelentkezésüket!

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

A következő hírlevél küldés várható napja: 2016.03.17.

.
Zala Megyei Civil Információs Centrum

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 47-51.
Tel/Fax: 06 92 310 384
info@zalacivil.hu
https://zalacivil.hu/

Tartalom megosztása: