Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület

Hírlevél 99.

Bevezető

99. HÍRLEVÉL

Hírlevél 3

Kedves Olvasó!

A Zala Megyei Civil Információs Centrum 99. hírlevele érkezett Önhöz, melyet honlapunkon is megtekinthet.

Rendszeresen küldünk hírlevelet országos és megyei civil aktualitásokról, eseményekről, a civil szervezeteket érintő aktuális tennivalókról. Továbbítjuk a tanácsadások alkalmával felmerült gyakran ismételt kérdéseket.

Várjuk a híreket az Ön civil szervezetéről, az aktuális programokról, elért eredményekről, bármiről, ami érdekes, színes a zalai civil életben. Hírlevelünket közel 2000 címzetthez juttatjuk el.

Köszönjük az eddigi sok-sok visszajelzést, programötletet! Kövessék a híreket a www.zalacivil.hu  illetve a facebook oldalon is!

Ha a jövőben nem szeretné hírlevelünket megkapni, a hírlevél alján lévő  “Leiratkozom a hírlevélről” feliratra való kattintással megteheti a leiratkozást.

Helyi hírek, programok

INGYENES KÉPZÉSEK civil szervezeteknek!

A Zala Megyei Civil Információs Centrum a következő ingyenes képzéseket ajánlja a civil szervezetek figyelmébe:
.

.
Aki részt kíván venni valamelyik tréningen, kérem a tréning megnevezésével és saját adataival regisztráljon az info@zalacivil.hu  e-mail címen.

A képzések szeptember-október-november hónapokban a délutáni, esti órákban indulnak a BGE oktatóival!

Egyenlő Bánásmód Hatóság

Tisztelt Civil Szervezet!

2016. február 1. napjától az Egyenlő Bánásmód Hatóság Veszprém megyei referense dr. Fábián Alexandra látja el a Zala megyei referensi feladatokat.

Bővebben a weboldalon

ÚJ NEMZEDÉK KÖZÖSSÉGI TÉR ZALAEGERSZEGEN

Az Új Nemzedék a nemzeti ifjúságpolitika szakmai-szolgáltató háttérintézményeként működik. Tevékenységünket a fiatalok igényeihez igazított új, innovatív stílusban népszerűsítjük és tesszük elérhetővé. Az Közösségi Tér elsősorban fiataloknak ad ingyen teret ahhoz, hogy szabadidejüket töltsék itt, programokban vegyenek részt akár napi, heti vagy havi rendszerességgel.

Bővebben a weboldalon

Pályázatok

MOL zöldövezet program

A MOL Magyarország és az Ökotárs Alapítvány kétfordulós pályázatot hirdet az alábbi kategóriákban:
A. kategória:
– közösségi funkciójú zöld területek létesítése, fejlesztése és rehabilitációja az ország egész területén;
B. kategória:
– társasházak belső udvarainak zöldítése az ország egész területén;
C. kategória:
– közösségi kertek létesítése, fejlesztése 50 000 főnél nagyobb településeken.

Határidő: 2016. október 10. (hétfő) 16:00

Forrás: http://www.molzoldovezet.hu/felhivas

Tandíjmentes vezetőképző civil szervezetek vezetői számára pályázat / PK05/2016

A Szent Gergely Népfőiskola mint szervező valamint a Projektközpont Szolgáltató Kft., mint programmegvalósító pályázatot hirdet tandíjmentes vezetőképző programban való részvételre.

Határidő: 2016. szeptember 23.

Forrás: http://www.projektkozpont.hu/projektek/

Gábor Dénes-díj 2016

A NOVOFER Alapítvány Kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénesdíjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék GÁBOR DÉNES-díjra azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik a műszaki szakterületen:

Bővebben a weboldalon

Nézze az értékeinket, úgy döntsön!

Az Értéksziget Webáruház pályázati felhívása civil és egyházi szervezetek részére a Tolerancia és a Fogyatékos Emberek Világnapjához kapcsolódó rendezvények megtartására.

Határidő: 2016. szeptember 1. és október 15. között van lehetőség

Forrás: https://www.erteksziget.hu/palyazat-fogyatekossagugy-tamogatasara

Közművelődés Kollégiuma pályázata

Pályázati cél: Járási, megyei, országos és nemzetközi hatókörű közművelődési nagyrendezvények, kiállítások, fesztiválok, valamint szakmai konferenciák megrendezése

Határidő: 2016. szeptember 30., éjfél.

Forrás: http://www.nka.hu/palyaztatas/kozmuvelodes

Szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (a továbbiakban: Lebonyolító) az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) alapján nyílt pályázatot hirdet a szenvedélybetegek felépülési folyamatának támogatására, a felépülés-központú megközelítés előmozdítására.

Határidő:  2016. szeptember 25. 23.59

Forrás: http://www.kormany.hu/download/6/3b/c0000/KAB-FF-16_p%C3%A1ly%C3%A1zati_felh%C3%ADv%C3%A1s.pdf#!DocumentBrowse

Kábítószer-prevenciós programok támogatása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Szociális és Rehabilitációs Hivatal (a továbbiakban: Lebonyolító) az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) alapján nyílt pályázatot hirdet univerzális, célzott és javallott prevenciós programok támogatására.

Határidő: 2016. szeptember 25. 23:59

Forrás: http://www.kormany.hu/download/7/3b/c0000/KAB-ME-16_P%C3%A1ly%C3%A1zati_Felh%C3%ADv%C3%A1s.pdf#!DocumentBrowse

Kábítószer-problémával kapcsolatos vizsgálatok, kutatások támogatására

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (a továbbiakban: Lebonyolító) az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) alapján nyílt pályázatot hirdet hazai kutatások támogatására.

Határidő: 2016. szeptember 25. 23:59

Forrás: http://www.kormany.hu/download/9/3b/c0000/KAB-KT_16_P%C3%A1ly%C3%A1zati_Felh%C3%ADv%C3%A1s.pdf#!DocumentBrowse

Új felhívások a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévének keretében

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet négy civil pályázati kategóriában a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévéhez kapcsolódóan.

Benyújtási határidők (szakaszos):
 • 2016. szeptember 15.

Forrás: http://www.emet.gov.hu/hirek/hirek502/

Szenvedélybetegek részére nyújtott alacsonyküszöbű szolgáltatások programjainak támogatása / KAB-AL-16

A pályázat célja az alacsonyküszöbű szolgáltatást végző szervezetek alaptevékenységét kiegészítő szolgáltatásainak támogatása, humánerőforrás és infrastrukturális fejlesztése a “Nemzeti Drogellenes Stratégia” című dokumentum, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény és a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 1/2000. (I. 7.) SzCsM rendelet szemléletének és prioritásainak figyelembevételével.

Határidő: 2016. szeptember 25. 23:59

Forrás: http://www.kormany.hu/download/8/3b/c0000/KAB-AL-16_P%C3%A1ly%C3%A1zati_Felh%C3%ADv%C3%A1s.pdf#!DocumentBrowse

EFOP-1.3.5-16 Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével

Magyarország Kormányának felhívása egyházi és civil szervezetek számára , uj kisközösségek létrehozásának, fejlesztésének elősegítése a helyi igények felszínre kerülése érdekében, továbbá a meglévő közösségek megerősítésének megvalósítása érdekében.

Határidő: 2016. szeptember 12-től 2018. szeptember 12-ig

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/mdosult-a-trsadalmi-szerepvllals-erstse-a-kzssgek-fejlesztsvel-cm-felhvs-1

Gyerekesély programok infrastrukturális háttere

Magyarország Kormányának felhívása család- és gyermekjóléti központot fenntartó helyi önkormányzatok, helyi önkormányzatok társulásai, helyi nemzetiségi önkormányzatok, egyházi, civil és nonprofit szervezetek számára, a gyermekeket sújtó nélkülözés újratermelődésének megakadályozására és a gyermekek esélyeinek növelésére irányuló projektekhez kapcsolódó infrastrukturális háttér önállóan vagy konzorciumban történő megvalósítása érdekében.

Határidő: Folyamatos (2018.11.30-ig)

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/efop-212-16-gyerekesly-programok-infrastrukturlis-httere

E.ON ENERGIAFORRÁS PRO BONO maraton pályázati felhívás civil szervezetek és intézmények számára

Az E.ON Hungária ZRt. (E.ON) az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésűével pályázatot hirdet magyarországi civil szervezetek számára szakértelmen alapuló pro bono támogatás felhasználására.

Határidő: 2016. szeptember 12. 18.00 óráig

Forrás: http://www.onkentes.hu/hirek/eon-energiaforras

Keressük a legjobb magyar bűnmegelőzési gyakorlatot!

z Európai Bűnmegelőzési Hálózat (EUCPN) 2016-ban az Idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzése” témában legjobbnak ítélt bűnmegelőzési gyakorlatot jutalmazza az Európai Bűnmegelőzési Díjjal (ECPA).

Határidő: 2016. szeptember 18-án 24:00 óráig

Forrás: http://www.kormany.hu/hu

felhívás+jelentkezési lap

Önkéntességért Díj 2016

2016-ban immár 8. alkalommal kerülnek kiosztásra december elején a hazai önkéntességet elismerő díjak. Az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesség terén 2015. szeptember 1. és 2016. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek, intézmények és vállalatok pályázatait várja.

Határidő: 2016. szeptember 30.

Forrás: http://www.onkentes.hu/hirek/oenkentessegert-dij-2016

Népművészeti Kollégium pályázata

A pályázati célja: Megyei, országos, és nemzetközi hatókörű népművészeti: nagyrendezvények (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), kiállítások (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), fesztiválok (programonként legalább 1 millió Ft összköltségvetésű), valamint szakmai konferenciák megrendezése.

Határidő: 2016. szeptember 16.

Forrás: http://www.nka.hu/palyaztatas/nepmuveszet

Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért / EFOP-3.3.2-16

Magyarország Kormányának felhívása a kulturális intézmények által, a nevelési-oktatási intézmények tanulóinak tanórán kívüli ismeret- és tudásgyarapításának kompetenciafejlesztésének támogatása, továbbá a kulturális szolgáltatások, tevékenységek és a programkínálat fejlesztése érdekében.

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2016. év 10. hó 17. naptól 2018. év 10. hó 17. napig van lehetőség.

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/efop-332-16-kulturlis-intzmnyek-a-kznevels-eredmnyessgrt

Népi Játékok Rendezvényekre

A pályázat célja:a fogyatékossággal élők életének, mindennapi nehézségeik bemutatása, játékos formában.

Határidők: 
2016.09.15.
2016.10.15.
2016.11.15.
2016.12.15.

Forrás: http://www.fakorhinta.gportal.hu/gindex.php?pg=36918810

Vallási sokszínűség Európában – múlt, jelen és jövő

Az Európában egymás mellett jelen levő sokszínű vallási és nem vallásos közösségek vizsgálata a különböző közösségek és társadalmi csoportok között, illetve a bennük létező kapcsolatok, együttműködések, feszültségek feltárása, különös tekintettel a nemek közti esélyegyenlőség vonatkozásainak vizsgálatára.

Beadási határidő: 2017. február 2.

Forrás: http://palyazatokmagyarul.eu/competition/detail/640

Megjelent a szemléletformálási programok tárgyú felhívás

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Szemléletformálási programok” című (KEHOP-5.4.1 kódszámú) felhívás. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1 milliárd forint.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. szeptember 1-től 2018. szeptember 3-ig folyamatosan lehetséges.

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/kehop-541-szemlletformlsi-programok-

Ablakon Bedobott Pénz Program

A programról
Az Ablakon Bedobott Pénz (ABP) Program keretében a KÖVET Egyesület összegyűjti azokat az intézkedéseket, projekteket, beruházásokat, amelyek környezeti és gazdasági szempontból is előnyösek. Esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogy a környezetvédelemre fordított kiadások nem ablakon kidobott pénzt jelentenek, hanem pénzügyileg is megtérülhetnek, és gazdasági haszonhoz, előnyhöz juttathatják a környezettudatos vállalkozásokat, szervezeteket.

Határidő: 2016. szeptember 30.

Forrás: http://www.ablakonbedobottpenz.hu/

A tudás a tudásért! Szakmai együttműködés – Ez HAT! Program

Az Ez HAT! A tudás a tudásért! Szakmai együttműködési program célja, hogy a Magyarországon társadalmi célok megoldásán dolgozó civil és nonprofit szervezetek munkáját támogassa, szolgáltatásainak diverzifikálásával elősegítse forrásteremtési és támogatókkal való együttműködési tevékenységének sikerességét.

Pályázni 2016. december 31- ig lehet. A pályázat kiírója fenntartja a jogot e határidő megváltoztatására vagy meghosszabbítására, erről folyamatosan tájékoztatjuk partnereinket Hírlevelünkön keresztül, melyre szintén honlapunkon lehet feliratkozni.

Forrás: http://hatalapitvany.wix.com/ezhat#!blank-3/aeiw9

Megjelent a turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztését támogató felhívás (GINOP-1.3.4-15 kódszám)

Jelen felhívás keretében az NGM Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának nyilvántartásában szereplő TDM szervezetek nyújthatnak be támogatási kérelmet: non-profit szervezetek (GFO kód: Egyéb egyesület 529; Nonprofit korlátolt felelősségű társaság 572).

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. január 4-től 2018. január 4-ig folyamatosan lehetséges.

Forrás: http://www.palyazat.gov.hu/node/56701

Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és a XX. Század Intézet új pályázati kiírásai

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság és a XX. Század Intézet idén is új pályázatokat ír ki. A pályázatok keretében mód nyílik tudományos művek megjelentetésére, első világháborús emlékművek helyreállítására, tudományos és kulturális rendezvények, művészeti tevékenységek megvalósítására, valamint játék- és dokumentumfilmek forgatókönyveinek megalkotására.

Forrás: http://www.elsovilaghaboru.com/centenariumiemlekbizottsag/hu/palyazatok

Pályázatok

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának méltó megünneplésére az 1956-os Emlékbizottság pályázatokat ír ki, az alább megtalálható kategóriákban és útmutatások szerint.

Forrás: http://www.magyarforradalom1956.hu/

Bővebben a weboldalon

Országos civil hírek

EU Civil Információs Pont

Az EU Civil Információs Pont (EUCIP) a magyarországi civil szervezetek számára egy olyan hiánypótló és díjmentes európai információs platform, amely segíti a civil szervezeteket az európai pályázati labirintusban történő kiigazodásban. Az EUCIP az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének támogatásával jött létre.

Bővebben a weboldalon

Nemzeti Önkéntes Tanácsot hozna létre az Emmi

Nemzeti Önkéntes Tanácsot hozna létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a szervezet az önkéntesség területén tevékenykedő civil, egyházi és gazdasági szereplők, valamint a kormányzati szakpolitikai irányítók együttműködését segítené – derül ki a testület létrehozásáról szóló előterjesztés-tervezetből.

Bővebben a weboldalon

FIGYELEM!!! ÚJ ÖNKÉNTES HONLAP!

FIGYELEM!

Örömmel tájékoztatjuk szervezetüket, hogy új lehetőség nyílt az önkénteseket fogadó és önkéntes munkát vállalni kívánók regisztrálására.

Bővebben a weboldalon

Egyesületek, alapítványok és hárommillió forint alatti törzstőkével rendelkező korlátolt felelősségű társaságok figyelem – határidő hosszabbítás!

2016. március 10. napján kihirdetésre került az új Ptk. hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló 2013. évi CLXXVII. törvényt (Ptké.) módosító 2016. évi I. törvény.

Bővebben a weboldalon

EGYESÜLETEK, ALAPÍTVÁNYOK FIGYELEM!

MINDEN CIVIL SZERVEZET SZÁMÁRA KÖTELEZŐ AZ ALAPSZABÁLY PTK. SZERINTI MÓDOSÍTÁSA

A Polgári Törvénykönyv hatályba léptetéséről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény (Ptké.) 11.§ (3) bekezdése alapján a civil szervezetek 2017. március 15. napját követően, csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján és az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelően működhetnek.

Bővebben a weboldalon

Szolgáltatásaink

SZOLGÁLTATÁSAINK

 • Partnerségi Információs Napok szervezése egy-egy kistérségben illetve CIC Központban.
 • Zala megyei civil adatbázis létrehozása
 • Önkormányzati civil referensek adatbázis létrehozása
 • SZJA 1 %-os támogatásra jogosult Zala megyei civil szervezetek adatbázisa
 • Önkéntesek és közérdekű önkénteseket fogadó civil szervezetek adatbázisa
 • Hírlevél
 • Civil szakmai könyvtár
 • Civil Jogtár
 • Civil Rendezvény-, Programnaptár

Irodai szolgáltatások:

 • számítógép használat
 • nyomtatás, fénymásolás
 • szkennelés
 • eszközbérlés (notebook, netbook, projektor, videokamera, fényképezőgép, vetítővászon, flipchart tábla)

Várjuk jelentkezésüket!

Amennyiben Ön hírlevelet kap tőlünk, akkor valószínűleg részt vett korábbi szakmai programunkon, és/vagy a Zalaegerszegi Törvényszéken bejegyzett civil szervezet tisztségviselője, személyhez vagy szervezethez köthető e-mail címe megtalálható nyilvános weboldalon.

A következő hírlevél küldés várható napja: 2016.09.22.

Zala Megyei Civil Információs Centrum

8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 47-51.
Tel/Fax: 06 92 310 384
info@zalacivil.hu
https://zalacivil.hu/

Tartalom megosztása: